SHL uudistaa sarjajärjestelmäänsä – nousukarsinnat jäävät historiaan

SHL uudistaa sarjajärjestelmäänsä – nousukarsinnat jäävät historiaan

SHL on päättänyt uudistaa sarjajärjestelmäänsä, mikä tarkoittaa sitä, että nousukarsinnat poistuvat kauden 2019-2020 jälkeen.

Ruotsin jääkiekkoliiton vuosikokouksessa tehtiin iso muutos sarjajärjestelmiin, sillä suuresti kehuja saaneet nousukarsinnat poistuvat kokonaan kauden 2019-2020 jälkeen. SHL:ää ei tulla kuitenkaan sulkemaan, vaan jatkossa HockeyAllsvenskanin mestari nousee suoraan SHL:n puolelle.

Tämä kuitenkin tarkoittaa sitä, että jatkossa ainoastaan yhdellä seuralla on pääsy ylemmälle sarjatasolle kauden päätteeksi. Aikaisemmin nousukarsinnoissa on nähty kaksi HockeyAllsvenskanin joukkuetta.

SHL:stä putoava joukkue puolestaan tullaan selvittämään kaudesta 2020-2021 lähtien siten, että sarjan kaksi viimeistä joukkuetta kohtaavat runkosarjan päätteeksi paras seitsemästä -systeemillä pelattavassa ottelusarjassa. Tämän sarjan häviäjä putoaa suoraan HockeyAllsvenskaniin.

Aikaisemmin nousijat ja putoajat on ratkaistu neljän joukkueen putoamissarjalla, jossa on nähty kaksi SHL-joukkuetta ja kaksi HockeyAllsvenskanin joukkuetta. Esimerkiksi tämän kauden päätteeksi SHL:ään nousi Leksand ja IK Oskarshamn, jotka molemmat pelasivat toiseksi korkeimmalla sarjatasolla. Puolestaan SHL:ssä pelanneet Timrå ja Mora joutuvat hakemaan vauhtia sarjaporrasta alempaa.

Jaa tämä:Aiheeseen liittyvät julkaisut