SHL otti tiukan linjan ja kielsi NHL-lainat – Allsvenskaniin tulossa kaikkien aikojen ryntäys?

SHL / Pallomeri.net

Ruotsin jääkiekon pääsarja SHL:n seurat tekivät kovan linjauksen. Lyhytaikaisilta NHL-lainamiehiltä lyötiin ovet säppiin.

SHL päätti tehdä tiukan linjanvedon ja kieltää NHL-pelaajien lyhytaikaiset sopimukset. Kotoinen Liiga on ottanut toisenlaisen lähestymistavan ja monet liigaseurat ovat pestanneet pelaajia lainasopimuksilla, jotka kattavat NHL:n harjoitusleirien alkuun saakka.

Seuraavan NHL-kauden harjoitusleirit alkavat vasta lokakuussa ja sarja joulukuussa. Farmiliiga AHL:n alkaminen on yhä hämärän peitossa. Vaikka SHL laittoi ovensa säppiin, niin vipinää Ruotsin suuntaan

– Seurat saavat paljon tarjouksia agenteilta erityisesti nuorista pelaajista, jotka haluavat pelata pari kuukautta ennen leirin alkua, agentti Andreas West sanoi ruotsalaiselle Sportbladetille.

Mainos alkaa

Tilanne on kuitenkin hankala, koska Ruotsissa ei saa ainakaan tällä hetkellä ottaa yleisöä katsomoon. Se taas vaikeuttaa taas budjettien tekoa.

Lisäongelmansa aiheuttavat pelaajien vakuutukset, jotka jäävät mahdollisesti seurojen vaikeassa taloustilanteessa pelaajien itsensä maksettaviksi.

Muun muassa Filip Forsbergin agenttina toimiva Claes Elefalk myöntää, ettei NHL-pelaajien tulo Eurooppaan ole täysin ongelmatonta.

– Lyhytaikaisissa sopimuksissa on aina riskinsä, erityisesti pandemian aikana. Kukaan ei halua palata Pohjois-Amerikkaan loukkaantuneena tai sairaana.

Ville Niemisen valmentama MODO sai riveihinsä Florida Panthersin Aleksi Heponiemen ja Toronto Maple Leafsin Jesper Lindgrenin.

Almtuna hankki Detroit Red Wingsin Gustav Lindströmin ja Södertälje puolestaan Los Angeles Kingsin Samuel Fagemon ja Anaheim Ducksin Axel Anderssonin.

Sportbladetin mukaan esimerkiksi Tingsryd on hankkimassa Winnipeg Jetsin sopimuspelaajaa David Gustafssonia. Allsvenskanin ongelmaksi onkin näillä näkymin muodostumassa valtava ylitarjonta.

– Allsvenskanissa on vähemmän paikkoja kuin on pelaajia, jotka haluavat pelata ennen paluuta Atlantin yli, Elefalk sanoi.

Tsekkaa myös: Tuukka Rask kertoi tarkemmin syitä kauden keskeyttämiseen – ”Kahden lapsen isänä olisit paniikissa”