Video: Shea Weber nöyryytti Edmontonin Mikko Koskista maalin takaa – valmentajan haasto pelasti ovelan osuman

Shea Weber vs Mikko Koskinen / Pallomeri.net

Montreal-kapteeni Shea Weber teki yhden alkukauden ovelimmista maaleista, mutta vaaditiin valmentajan haasto, että osuma jäi voimaan.

Edmonton Oilers hävisi kotonaan Montreal Canadiensille maalein 3-1 ja ottelun voittomaaliksi jäänyt osuma menee heittämällä alkukauden ovelimpien joukkoon.

Montreal-kapteeni Shea Weber ajautui toisen erän viimeisillä sekunneilla kiekon kanssa maalin taakse ja mietti hetken seuraavaa siirtoaan. Havaittuaan Edmonton-vahti Mikko Koskisen olevan hankalassa asennossa etutolpalla, hän rannasi kiekon hävyttömän nerokkaasti Koskisen selän kautta sisään.

Ongelmaksi kuitenkin ensin muodostui se, miksi Koskinen oli huonossa asennossa. Koskinen näet joutui hankalaan paikkaan, kun oma hyökkääjä Devin Shore ajautui hänen syliinsä ja vaikeutti luonnollisesti Koskisen liikkumista maatessaan maalivahdin alueella.

Ottelun tuomaristo nimittäin tulkitsi ensin, että maalille rynnimässä ollut Montrealin Jeff Petry olisi aiheuttanut Shoren kaatumisen ja näin ollen tilanne olisi ollut maalivahdin häirintä. Montrealin valmennus näki toisin ja suoritti haaston.

Tämä oli ainoa oikea ratkaisu, sillä tuomaristo näki tilanteen aluksi väärin. Petry kaatoi rynnimisellään jopa jäähyn arvoisesti Edmontonin Slater Koekkoekin, mutta ei vaikuttanut millään tavala siihen, että Shore luisui päin omaa maalivahtia. Näin ollen haasto palkittiin ja Weberin mainio oivallus tuotti ansatun 2-0-johtomaalin.

Shea Weber pistää kiekon pussiin maalin takaa:

Katso myös: Video: Sebastian Aho viimeisteli kauden avausmaalinsa Pekka Rinteen selän taakse


Pelaajat: ,
Joukkueet: ,