Shea Theodore kuuli dopingkärystään Suomelle hävityn MM-finaalin jälkeen – käry paljastuikin kivessyöväksi

Shea Theodore Vegas

Vegas Golden Knightsin kanadalaispuolustaja Shea Theodore joutui viime kevään MM-kisoissa dopingtestiin. Tulos oli positiivinen, mutta ei todellakaan sillä perinteisimmällä tavalla.

Theodore oli antanut aiemmin kisoissa dopingnäytteen, ja Suomelle hävityn MM-finaalin jälkeen mies kutsuttiin jälleen testaajien pakeille. Hän kertoo Players Tribunelle ihmetelleensä tätä, sillä olihan hän antanut näytteen vain muutamaa ottelua aiemmin.

24-vuotias puolustaja ohjattiin huoneeseen, jossa hänelle kerrottiin, että edellinen testitulos oli ollut positiivinen. Myös tämä löi nuoren miehen ällikällä.

– Ajattelin, ettei se voi olla mahdollista. En ole ikinä ottanut mitään kiellettyä.

Selvisi, että kyseinen “käry” oli todellinen onnenpotku, jolla huomattiin miehen sairastuneen kivessyöpään. Hänen hCG-hormoniarvonsa olivat koholla, mikä johti lisätutkimuksiin ja kivessyövän toteamiseen.

Kesän Theodore onkin viettänyt syöpähoidoissa ja toipuminen näyttää nyt hyvältä.

– Ellei minulle olisi tehty tätä testiä, ja syöpä olisi ollut huomaamatta vielä muutaman vuoden, niin… En halua edes ajatella, miltä minun elämäni näyttäisi siinä vaiheessa, Theodore sanaili Players Tribunelle.

– Joko uskot tai sitten et, että kaikki tapahtuu jostain tietystä syystä. Minä ainakin tunnen, että koin ihmeen.


Pelaajat: