Shakkirobotti mursi 7-vuotiaan vastustajansa sormen kesken pelin

Shakkirobotti

Venäjällä pelatussa shakkiturnauksessa sattui ikävä tapaus, kun shakkirobotti mursi 7-vuotiaan vastustajansa sormen kesken pelin.

Shakkirobotti on noussut otsikoihin murrettuaan viime viikolla vastustajansa sormen Moskovan avoimessa turnauksessa. Robotti tarttui kiinni vastassa olleen 7-vuotiaan pelaajan sormeen ja puristi sitä robottikädellään niin kovaa, että sormi murtui.

Venäjän shakkiliiton varapuheenjohtaja Sergei Smagin sanoo, että tapaus johtui pojan liian nopeasti tekemästä siirrosta. Smaginin mukaan poika aloitti oman siirtonsa ennen kuin robotti oli saanut omansa tehtyä loppuun.

– On olemassa tiettyjä turvallisuusohjeita, joita vastaan lapsi toimi. Kun hän teki siirtonsa, hän ei ymmärtänyt, että ensin olisi pitänyt odottaa. Tämä on hyvin harvinainen tapaus, ensimmäinen, jonka tiedän, Smagin totesi.

Pojan sanotaan olevan 30 parhaan alle 9-vuotiaan moskovalaispelaajan joukossa. Hän pystyi jatkamaan turnausta seuraavana päivänä sormen murtumisesta huolimatta. Pojan vanhemmat ovat mediatietojen mukaan ottaneet tapauksesta yhteyttä paikalliseen syyttäjänvirastoon. Smaginin mukaan tapausta yritetään sovitella. Hän vakuutti medioille, että tapaus oli pelkkää sattumaa ja robotti on täysin turvallinen.

Shakkirobotti tarttuu epähuomiossa 7-vuotiaan vastustajansa sormeen ja murtaa sen:

Katso myös: Golf-turnauksen katsoja teki nolon mokan – poimi Nelly Kordan lyömän pallon käteensä väylän viereltä