Kallis moka ammattigolfarilta – nousu PGA Tourille ja jättirahat jäivät haaveeksi

PGA Tourille

Shad Tuten luuli jo ansainneensa pelipaikan PGA Tourille, kunnes kierroksen jälkeen saatu rangaistus murskasi hänen unelmansa.

Ammattigolfari Shad Tutenin kohtalo Yhdysvaltojen kakkoskiertue Korn Ferry Tourin kauden päätöskilpailussa oli karu. Korn Ferry Tourin pistelistan 30 parasta golfaria saavat pelioikeuden ykköskiertue PGA Tourille, ja Tuten luuli jo kierroksensa jälkeen olevan yksi heistä.

Tilanne kuitenkin muuttui ratkaisevasti, kun Tutenille tuomittiin kierroksen jälkeen kahden lyönnin rangaistus tv-kuvissa näkyneestä sääntörikkeestä. Kentän väylillä oli märästä kelistä johtuen siirtosääntö, mikä tarkoittaa sitä, että pallon ollessa väylällä sen saa nostaa ylös, puhdistaa ja asettaa takaisin.

Tuten hyödynsi tätä sääntöä, mutta asettaessaan palloa takaisin väylälle peliväline vierähti lähemmäs reikää. Tässä tapauksessa asetusta olisi pitänyt yrittää uudestaan samaan kohtaan, johon ensimmäistä asetusta yritettiin. Tuten kuitenkin asetti pallonsa tästä pisteestä hieman oikealle.

Tutenia rangaistiin tästä marginaalisen pienestä rikkeestä kahden lyönnin arvoisesti, minkä seurauksena hän putosi pistelistalla sijalle 32. PGA Tour -kortti jäi siis saamatta. PGA Tourin palkintorahat ovat noin 10 kertaa isommat kuin Korn Ferry Tourilla, minkä lisäksi kauden aikana vähintään 15 kilpailua pelaaville PGA Tour -pelaajille maksetaan 500 000 dollarin takuupalkkio.

Veistä Tutenin haavassa kääntää varmasti ensinnäkin se, ettei hän hyötynyt tekemästään sääntömokasta millään tavalla, ja toiseksi se, että valtaosaa Korn Ferry Tourin kilpailuista ei televisioida. Ilman televisiokuvia kukaan ei olisi koskaan huomannut Tutenin mokaa, jota hän ei varmasti itsekään siinä hetkessä tajunnut.

Shad Tuten menetti pelioikeutensa PGA Tourille sääntövirheen vuoksi:

Jos video ei näy, voit katsoa sen tästä.

Katso myös: Meritoitunut ATP-peluri löi homman täysin lekkeriksi – ei edes yrittänyt ja ottikin sitten kunnolla pataan


Pelaajat: