Yhdysvaltojen pikajuoksusensaatio kärähti kannabiksesta – olympialaiset jäävät väliin

Sha'Carri Richardson 100m - pallomeri.net

Yhdysvaltojen olympiakarsinnoissa 100 metrin kisan voittanut ja itselleen olympiapaikan lunastanut Sha’Carri Richardson on kärynnyt kannabiksen käytöstä. Asiasta uutisoi muiden muassa New York Times.

Positiivinen dopingnäyte oli annettu kesäkuun lopussa pidettyjen olympiakarsintojen yhteydessä tehdyissä testeissä.

Toinen lähde puolestaan kertoi Reutersille, että Richardsonin tilalle olympialaisiin on jo pyydetty neljänneksi karsinnoissa sijoittunutta Jenna Prandinia.

Richardson reagoi itse asiaan torstaina tweettaamalla yksinkertaisesti “olen ihminen”. Virallista lausuntoa Yhdysvaltojen yleisurheiluliitolta tai dopingviranomaisilta ei vielä ole kuulunut.

Artikkeli jatkuu tweetin alla.

Mikäli Richardson voi osoittaa käyttäneensä ainetta tavalla, joka ei liity urheilusuoritukseen, hän voi saada neljän vuoden pannan sijasta vain kolmen kuukauden kilpailukiellon.

Jos urheilija lisäksi hakeutuu päihdekuntoutukseen yhteistyössä maansa antidopingelimen kanssa, kilpailukielto voi jäädä vain kuukauden mittaiseksi. Tämä tarkoittaisi sitä, että Richardson voisi osallistua 100 metrin viestiin, joka juostaan olympialaisissa elokuun 6. päivä.

Naisten 100 metrin kisa on kuitenkin ohjelmassa jo heinäkuun puolella, joten se Richardsonilta jää väliin.

Richardson juoksi aiemmin tänä vuonna kaikkien aikojen kuudenneksi nopeimman sileän satasen aikaan 10,72, joten olympiamitali Tokiossa olisi ollut hyvin todennäköinen.


Pelaajat: