JYPin Severi Lahtinen tuomittiin kahden vuoden vankeuteen raiskauksesta

Severi Lahtinen JYP

JYPin 24-vuotias hyökkääjä Severi Lahtinen on saanut Päijät-Hämeen käräjäoikeudelta kahden vuoden vankeustuomion raiskauksesta.

Päijät-Hämeen käräjäoikeus on tuominnut JYPin Severi Lahtisen kahden vuoden ehdottomaan vankeuteen raiskauksesta. Syytöksen alla ollut tapaus tapahtui Lahdessa kesäkuussa 2022.

Syyttäjän mukaan Lahtinen olisi raiskannut uhrinsa, kun tämä oli nukkumassa. Syyttäjän näkemyksen mukaan uhri oli päihtymyksensä ja unitilansa vuoksi puolustuskyvyttömässä asemassa. Lahtinen itse kiisti syytteen ja totesi sukupuoliyhteyden olleen yhteisymmärryksessä suoritettua.

Oikeus tuomitsi kahden vuoden vankeusrangaistuksen lisäksi Lahtisen maksamaan uhrille 5000 euroa korvauksena kärsimyksestä sekä 4000 euroa korvauksena tilapäisestä haitasta.

Asiaa käsiteltiin oikeudessa torstaina 28. syyskuuta, ja Iltalehti uutisoi tuolloin, ettei asianomaisen pelaajan seuran toimitusjohtaja ollut tietoinen rikossyytteestä. Lahtinen oli poissa JYPin kokoonpanosta 29. syyskuuta pelatussa ottelussa, mutta palasi sen jälkeen kokoonpanoon normaalisti.

Tuomio ei ole vielä lainvoimainen, sillä Lahtisella on mahdollisuus valittaa tuomiosta hovioikeuteen. Mies kiisti tapahtuneen Instagramiin julkaistulla videolla.

JYP ilmoitti välittömästi tuomion jälkeen, että Lahtinen on siirretty sivuun joukkueen toiminnasta toistaiseksi.

– Seuramme pelaaja on tuomittu Päijät-Hämeen käräjäoikeudessa vakavasta rikoksesta. Pelaajan toiminta on tuomion perusteella rikkonut JYPin keskeisiä arvoja ja toimintaperiaatteita. JYP selvittää asiaan liittyvät juridiset näkökulmat sekä työnantajan, että työntekijän oikeuksista ja tiedottaa päätöksestään lähiaikoina. Pelaaja on siirretty toistaiseksi sivuun JYPin toiminnasta, sanoo JYP Jyväskylä Oy:n toimitusjohtaja Risto Korpela tiedotteessa.

Severi Lahtinen kiistää syyllisyytensä Instagram-videolla:

 
 
 
 
 
Näytä tämä julkaisu Instagramissa
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Henkilön severi lahtinen (@realsevelahtinen) jakama julkaisu

Jos video ei näy, voit katsoa sen tästä.

Katso myös: Emil Larmi poltti päreensä ja otti erikoisen jäähyn – nappasi Skellefteå-pelurin vapaaottelukuristukseen


Pelaajat:
Joukkueet: