Seuraa heitä: U20 MM-kisojen TOP 10 – Kanadan Alexis Lafreniere ikäluokan kirkkain helmi

Alexis Lafreniere Kanada U20 / Pallomeri.net

U20 MM-kisoissa luistelee vuosittain liuta tulevaisuuden tähtiä. Tämän vuoden kirkkain tähti on tulevan kesän ykkösvarukseksi povattu Alexis Lafreniere.

Tapaninpäivänä alkavissa U20 MM-kisoissa on mahdollisuus nähdä tulevaisuuden NHL-nimiä omanikäistensä joukossa. Listasimme muista kisamaista kymmenen kuumaa pelaajaa seurattavaksi.

10. Alexander Holtz (Ruotsi)

Todella näyttävä ja taitava hyökkäyspään ekspertti. 17-vuotias talentti on pelannut tällä kaudella jo 21 ottelua SHL:n Djurgårdenissa tehoin 5+3=8. Holtzin nimi löytynee vähintään kärkikymmeniköstä ensi kesän varaustilaisuudessa.

9. Alexander Khovanov (Venäjä)

Minnesotan varaus putosi viime vuonna kisajoukkueesta. Takonut mautonta pistetahtia Quebecin junioriliigassa ja on pistepörssin kolmantena nakutettuaan 26 ottelussa tehot 20+33=53. Hän ja Kanadan Alexis Lafreniere ovat ainoat kisoihin nimetyt pelaajat, jotka ovat kyenneet QMJHL:ssä yli kahden pisteen ottelukohtaiseen keskiarvoon.

8. Moritz Seider (Saksa)

Viime kesän kuutosvaraus on Saksan kaikkien aikojen lahjakkaimpia pelaajia. AHL:ssä pelaava Seider ei ole listan näyttävin pelaaja, mutta tekee jatkuvasti oikeita asioita kentällä. Detroitin tulevan huippupakin syöttötaito myös kovaa luokkaa.

7. Vasili Podkolzin (Venäjä)

Vancouverin viime kesänä numerolla 10 varaama hyökkääjä ei ole erityisen isokokoinen, mutta pelaa kuin olisi. Erittäin aggressiivinen ja inhottava vastustaja, jolle on suotu luonteen lisäksi myös kädentaitoja. Pinnatili KHL:ssä vielä avaamatta, mutta omassa ikäluokassaan niittää myös tulosta kauhun kylvämisen lisäksi.

6. Cole Caulfield (USA)

Vain 170-senttinen pikkusintti on pienestä koostaan huolimatta ikäluokkansa kovin maaliruisku. Latoi viime kaudella USA:n junnumaajoukkueohjelmassa poskettomat 72 häkkiä. Montrealin varaus on parhaimmillaan paineen alla ja laukaus on tavattoman tarkka.

5. Tim Stützle (Saksa)

Jos Seider on yksi kaikkien aikojen lahjakkaimmista, niin Stützlen nimi on asetettava vähintään samaan keskusteluun, ellei jopa hieman paksummalla alleviivauksella. Vasta 17-vuotias Stützle on ihastuttanut tällä kaudella Adler Mannheimin paidassa niin DEL-liigassa kuin CHL:ssäkin. Stützleä povataan ensi kesän varaustilaisuuden kärkiviisikkoon

4. Quinton Byfield (Kanada)

Sudbury Wolvesin isokokoista sentteriä sovitellaan monissa papereissa ensi kesän kakkosvarauksen tontille. 194-senttinen roikale on kehittynyt isoin harppauksin ja on nakuttamassa pisteitä lähes kaksinkertaista tahtia viime kauteen verrattuna.

3. Lucas Raymond (Ruotsi)

Juniorkronornan superlupauksen kisat olivat pitkään vaarassa, mutta Raymond pystyy kuin pystyykin pelaamaan kisoissa. On nopea ja taitava, mutta myös erittäin monipuolinen pelaaja, jota vastaan täytyy olla jatkuvasti tarkkana. Loistava kiekonriistäjä ja kova kamppailija, joka pistää asioita tapahtumaan. Haastaa Byfieldin kakkosvarauksen paikasta.

2. Oliver Wahlstrom (USA)

Islandersin huippulupaus ei vuosi sitten vielä päässyt dominoimaan kisoja, mutta tänä vuonna hän tulee olemaan kirkkaita tähtiä. Pelaajana Wahlstrom on nimenomaan dominoiva. Hän haluaa määrätä tahtia kaukalossa ja pystyy luomaan paikkoja niin itselleen kuin joukkuetovereilleenkin aivan tyhjästä.

1. Alexis Lafreniere (Kanada)

Tämän ikäluokan suurin ja kaunein on kaikkien scouttien mielestä Lafreniere, sillä hänet on nimetty joka puolella jo ensi kesän ykkösvaraukseksi. Pystyy ja pyrkii olemaan kentän kuningas. Huipputaitonsa lisäksi luonne on myös sikäli varsin kanadalainen, että mätkii aimo kasan likaisiakin maaleja. Hän on mäisikinyt tällä kaudella aivan sikamaisen määrän pinnoja QMJHL:ssä (32. 23+47=70), joten hän tulee kisoihin itseluottamuksen aallonharjalla ja haluaa palauttaa Kanadan kultakantaan.


Joukkueet: ,,,,