Seuraa heitä: Heikentynyt Suomi puolustaa U20-kultaa – tässä joukkueen viisi tärkeintä pelaajaa

Justus Annunen Suomi / Pallomeri.net

Suomi lähtee puolustamaan maailmanmestaruutta paljon viime vuotta ohuemmalla materiaalilla. Listasimme Nuorten Leijonien viisi tärkeintä pelaajaa.

Vuosi sitten Nuoret Leijonat toivat U20 MM-kisoista kultaa ja kunniaa nimivahvalla nipulla, jonka ykköstähtenä tuikki finaalin voittomaalin iskenyt Kaapo Kakko. Mestaruuden puolustaminen alkaa tapaninpäivänä viime vuotta heikommalla ryhmällä ja kivikovalla haasteella, kun vastaan asettuu Ruotsi. Listasimme Suomen tärkeimmät pelaajat alkavissa kisoissa.

5. Matias Maccelli

Kapean laitahyökkääjäkaluston ennalta suurin toivonkipinä. Maccelli on äärimmäisen nopea ja taitava veijari, jolta Nuoret Leijonat tarvitsee suuria tekoja. Käytännössä hänen täytyy pystyä iskemään ne tärkeät häkit oikeisiin paikkoihin kiperimmissä paikoissa. Ilveksessä homma on tällä kaudella luonnistunut hyvin, kun 26. ottelussa on syntynyt tehot 10+15=25, mutta toisaalta nyt vastuu kasvaa aivan eri sfääreihin.

Mainos alkaa:

4. Lassi Thomson

Maccellin joukkuetoveri Thomson on joukkueen ykköspakki hyökkäyssuuntaan ja hänen rintapielestään löytyy myös kapteenin c-kirjain. Thomson on siis paitsi pelillisesti mutta myös henkisesti yksi orkesterinjohtajista, jolla ei ole varaa jäätyä. Etenkin kun hyökkäyskaluston hampaat eivät tällä kertaa ole niin terävät kuin voisi toivoa, niin silloin on puolustuspään parhaan pianonsoittajan taiottava voiton säveliä ilmoille.

3. Rasmus Kupari

Suomen ainoa NHL-statuksen pelaaja tämän vuoden kisoissa on hyökkäyspelin sielu, herra ja hidalgo. Toivoa sopii, että pelityyli on suoraviivaistunut Pohjois-Amerikan kuukausina, sillä aiemmin Kuparilla on ollut paha tapa sortua ylimääräiseen kiemurteluun. Kuparilla on kaikki eväät olla menestyvän ryhmän ykkössentteri eikä häneltä vaaditakaan yhtään vähempää.

2. Ville Heinola

Lukon loistava pakkilupaus on Suomen tärkein yksittäinen kenttäpelaaja. Heinola tulee saamaan paljon minuutteja ja ne täytyy pystyä kantamaan. Puolustuspelaamisen onnistuminen on kaiken ytimessä, kun odotusarvo on, ettei Suomi tule liiaksi maaleja tekemään, mutta kuten usein toitotetaan, niin hyvä hyökkääminen lähtee hyvästä puolustuksesta. Tosin hyvästäkään puolustuksesta ei lähde minkäännäköistä hyökkäystä, jos kiekko ei liiku ja myös tässä on Heinolalla valtavan suuri ruutu.

1. Justus Annunen

Kärppien veskarin harteilla tulee lepäämään paljon. Tietysti joukkueen viisikkopuolustamisen on onnistuttava Annusen edessä, jotta hänellä olisi mahdollisuus antaa puolestaan joukkueelleen mahdollisuus pelata voitosta. Ei ole toista ilman toista. Mutta kun yksilöitä tutkitaan, niin Suomen lähtökohdat huomioonottaen on ykkösmaalivahdin onnistumisella entistä suurempi painoarvo.


Pelaajat: ,,,,
Joukkueet: