Serie A julkisti paluuaikataulunsa – pelit jatkuvat juhannuspäivästä lähtien lähes päivittäin

Italian jalkapalloliitto Serie A / Pallomeri.net

Italian pääsarja Serie A julkaisi maanantai-iltana loppukauden ohjelmansa. Pelit alkavat juhannuspäivänä ja joukkueet pelaavat kahdesti viikossa.

Maanantai oli suuri päivä Italian jalkapallolle, kun maan pääsarja Serie A julkaisi verkkosivuillaan loppukauden ohjelmansa. Liigaa on pelaamatta 12 täyttä kierrosta sekä neljä rästiottelua. Sarjan julkaisema jatko-ohjelma ulottuu kierroksen 35 loppuun, eli kolmen viimeisen kierroksen osalta ohjelma julkaistaan myöhemmin.

Serie A jatkuu juhannuspäivänä 20. kesäkuuta. Ensimmäisenä pelipäivänä pelataan ottelut Torino-Parma ja Hellas Verona-Cagliari. Joukkueet pelaavat kaksi peliä viikossa, jotta sarja saataisiin pelattua loppuun suunnitelmien mukaisesti siten, että viimeinen pelipäivä on 2. elokuuta. Pelejä pelataan lähestulkoon joka päivä, sillä vapaapäiviä kalenterissa ovat vain 25.6, 29.6, 3.7, 10.7. ja 17.7.

Tämänhetkisten sääntöluonnosten mukaan stadioneille päästetään korkeintaan 300 henkilöä. Lukuun sisältyvät pelaajat, taustahenkilöstö ja median edustajat. Italialaismedian mukaan maassa käydään kuitenkin keskusteluja siitä, voitaisiinko stadioneille päästää pieni määrä faneja. Asiasta neuvotellaan jalkapalloliiton seuraavassa palaverissa.

Mainos alkaa

– Toivon sitä koko sydämestäni. On käsittämätöntä, että stadionilla, jolle mahtuu 60 000 ihmistä, ei olisi tilaa pienelle määrälle faneja tarpeellisia varotoimenpiteitä huomioiden, Italian jalkapalloliitto FIGC:n puheenjohtaja Gabriele Gravina totesi medioille.

Italian jatkosuunnitelmissa on kuitenkin sääntö, joka saattaa kaataa koko korttitalon. Sännön mukaan koko joukkue joutuu 14 päivän karanteeniin, jos yksikin pelaaja tai taustaryhmän jäsen sairastuu koronavirukseen. FIGC toivookin, että sääntöä lievennettäisiin, jos Italian virustilanne kohenee edelleen.

Tsekkaa myös: Video: Bundesliiga-pelaaja kävi kentällä synkän viisiminuuttisen verran – yksi pallokosketus, polvi solmuun ja peli ohi