Tässä Serbian joukkue jalkapallon EM-kisoihin

Serbia Serbian
Kuva: Getty Images

Serbian joukkue on selvillä, kun maa lähtee taistelemaan menestyksestä Saksassa järjestettävissä jalkapallon EM-kisoissa.

Serbialla on laadukkaita yksilöitä, joten aineksia olisi. Monesti maalla tekeminen kaatuu kuitenkin yhteispeliin, sillä pelaajat eivät ole mitenkään helpoimpia käsiteltäviä. Tunne on jatkuvasti pinnassa ja kaikki haluavat itse ratkaista ottelut. Kun peli ei sujukaan suunnitelman mukaan, niin ärräpäät lentelevät kentällä. Kuten kokoonpanosta voi päätellä niin Serbialla on useita pelaajia Euroopan huippusarjoissa. Nyt näistä yksilöistä pitäisi saada hiottua joukkue, jotta voidaan haaveilla voitoista.

Mikä pistää silmään pelaajalistasta, niin mukana on myös Venäjän liigassa pelaavia pelaajia. Maata ei maailmalla vallitseva tilanne paljon kiinnosta, mistä kohistiin jo alkuvuonna, kun Serbia pelasi harjoitusottelun Venäjän maajoukkuetta vastaan.

Mainos alkaa:

Maalivaaralliset hyökkääjät tähtinä

Serbian ehdottomasti vaarallisimmat yksilöt löytyvät kärjestä, jossa Juventuksen Dusan Vlahovic ja Aleksandar Mitrovic pitävät huolen siitä, että vastustajan puolustajat saavat jatkuvasti iskuja. Ilkeät ja isot hyökkääjät osaavat laittaa palloa pussiin, jos siihen paikkoja tarjotaan. Kaksikko on jo vuosien ajan todistanut Euroopan huippusarjoissa pystyvänsä tekemään isoja maalimääriä. Nykyisin Mitrovic pelaa Saudi-Arabiassa, joten siltä osin miehen nykykuntoa on vaikea arvuutella, mutta Vlahovic pelasi hienon kauden Serie A:ssa tehden 16 maalia.

Jos maalihanat aukeavat myös alkulohkon otteluissa, niin Serbia on vahva ehdokas tarraamaan kiinni vähintään lohkon kakkospaikkaan. Englanti on luonnollisesti C-lohkon ykkössuosikki, joten kakkospaikan kohtalo ratkaistaan ennalta arvioituna Serbian ja Tanskan välillä, kun taas lohkon täydentävälle Slovenialle on vaikea kuvitella muuta kuin kivikkoista turistireissua EM-nurmille.

Serbia avaa kisaurakkansa 16. kesäkuuta ottelulla Englantia vastaan.

Serbian joukkue EM-kisoissa 2024:

Maalivahdit: 

Vanja Milinkovic-Savic (Torino)
Predrag Rajkovic (Mallorca)
Dorde Petrovic (Chelsea)

Puolustajat: 

Strahinja Pavlovic (RB Salzburg)
Nikola Milenkovic (Fiorentina)
Milos Veljkovic (Werder Bremen)
Srdan Babic (Spartak Moscow)
Uros Spajic (Red Star)
Nemanja Stojic (TSC)

Keskikenttäpelaajat: 

Sasa Lukic (Fulham)
Nemanja Gudelj (Sevilla)
Nemanja Maksimovic (Getafe)
Ivan Ilic (Torino)
Srdjan Mijailovic (Red Star)
Sergej Milinkovic Savic (Al Hilal)
Dusan Tadic (Fenerbahce)
Lazar Samardzic (Udinese)
Veljko Birmancevic (Sparta Prague)
Filip Kostic (Juventus)
Filip Mladenovic (Panathinaikos)
Matija Gluscevic (Radnički 1923)
Andrija Zivkovic (PAOK)
Mijat Gacinovic (AEK)

Hyökkääjät: 

Aleksandar Mitrovic (Al Hilal)
Dusan Vlahovic (Juventus)
Luka Jovic (Milan)
Petar Ratkov (RB Salzburg)

Lue myös: Portugali nimesi kokoonpanon – tässä joukkue EM-kisoihin