EM-kisojen kulisseissa kuohuu – Serbia uhkaa vetäytyä turnauksesta

serbia

EM-kisojen kulisseissa kuohuu tällä hetkellä ankarasti. Serbia uhkaa vetäytyä turnauksesta, ellei UEFA tee vaadittuja toimia.

Jalkapallon EM-kisojen kulisseissa on kaivettu kovempia keinoja käyttöön, sillä Serbian jalkapalloliiton pääsihteeri Jovan Surbatovic julisti, että maa vetäytyy EM-turnauksesta, ellei UEFA puutu Albanian ja Kroatian fanien toimiin.

Surbatovicin shokeeraavan ilmoituksen taustalla on molempien joukkueiden fanien huudot keskiviikkona pelatun ottelun aikana. Fanien väitetään huutaneen ”tappakaa, tappakaa, tappakaa, serbit!” -huutoja.

Mainos alkaa:

– Skandaalimaista. Serbian jalkapalloliitto tulee vaatimaan UEFA:lta sanktioita senkin uhalla, ettemme jatkaisi EM-kisoissa. Tämä edellyttää kaikista ankarimpia seurauksia, jotta samaa ei nähtäisi uudestaan, Surbatovic sanoi suorassa serbialaisen tv-kanavan lähetyksessä.

Surbatovic uskoo saavansa rattaat pyörimään haluamaansa suuntaan.

– Olemme varmoja, että heitä rangaistaan, koska he ovat jo vastanneet valitukseemme poistaa albanialainen niin kutsuttu journalisti kisoista. Me vaadimme UEFA:a rankaisemaan molempien maiden liittoja, Surbatovic sanoi viitaten albanialaistoimittaja Arlind Sadikun tapaukseen.

Surbatovicin mukaan Serbia harkitsee tilannettaan sen mukaan, mitä päätöksiä UEFA tekee. Hän korosti sitä, että serbialaisia faneja on aikaisemmin rangaistu muun muassa vihapuheen pohjalta. Serbian on määrä pelata tänään Sloveniaa vastaan klo 16 alkavassa ottelussa.

– Me serbit olemme herrasmiehiä ja meillä on avoin sydän, joten vetoan faneja pysymään herrasmiehinä, Surbatovic viestitti paikan päälle matkanneille Serbian faneille.

Tsekkaa myös: Saksan Niclas Füllkrug tykitti pallon katsomoon alkulämmittelyssä – aiheutti fanille sairaalareissun


Joukkueet: