IL: Seppo Räty tylytti U23-kisoja – Suomen nuoret huiput vastasivat keihäslegendan puheisiin

IL: Seppo Räty tylytti U23-kisoja – Suomen nuoret huiput vastasivat keihäslegendan puheisiin

Suorapuheisuudestaan tunnettu entinen keihäänheittäjä Seppo Räty tylytti pari vuotta sitten IL:n haastattelussa alle 23-vuotiaiden EM-kisoja.

– Herrajumala, nehän ovat aikuisia ihmisiä sen ikäiset! Ei meidän aikana ollut mitään tällaisia pellesarjoja. Tuossa iässä oltiin ihan yleisessä sarjassa. Räty puhisi Iltalehdelle.

Joka toinen vuosi järjestettävät U23 EM-kisat käydään tällä viikolla Ruotsin Gävlessä ja IL kysyikin sinne lähteviltä suomalaisurheilijoilta mielipiteitä Rädyn taannoisiin kommentteihin.

– Itse koen, että urheilijat kypsyvät kaikki omaa tahtia. Jotkut ovat nuorempana kovempia ja toiset vanhempana, se vaihtelee. Tietyissä lajeissa voidaan vasta 27-vuotiaana olla maailman huipulla, seitsenottelija Maria Huntington, 22, vastaa rauhallisesti Rädyn puheisiin.

Seiväshyppääjä Wilma Murto puolestaan nosti esimerkin omasta lajistaan.

– Meillä maailman tilastokärki on tällä hetkellä 37-vuotias, Murto huomauttaa viitaten yhdysvaltalaiseen, 491 ylittäneeseen Jennifer Suhriin.

– Kun kaikki ikäluokan parhaat tästä maanosasta ovat samassa kilpailussa, on kiva nähdä realistisesti, mihin itse sijoittuu.

Lisää urheilijoiden kommentteja voit lukea IL:n jutusta.

Jaa tämä:Aiheeseen liittyvät julkaisut