Seppo Räty tänään 56 vuotta – tässä Sepon TOP-15 legendaarisimmat kommentit

seppo räty pallomeri.net
seppo räty pallomeri.net

Suomalainen keihäänheittäjälegenda Seppo Räty täyttää tänään perjantaina 56 vuotta. P*rkeleen hyvää syntymäpäivää Sepolle!

Räty oli ainutlaatuinen urheilija. Juro suomalainen, joka puhui asioista aina suoraan – todellinen persoona. Tässä on 15 kappaletta Rädyn unohtumattomimpia kommentteja + Sepon ja Kimmo Kinnusen haastatteluvideo Atlantasta 1996.

Seppo Räty – legendaariset kommentit

 1. ”Ooppera? Hyi saatana!” (IS:n haastattelussa 1991)
 2. ”Suksi turisti vittuun.” (Rooman MM-kisoissa 1987 katsojalle, joka oli huudellut Rädylle lehtereiltä kesken suorituksen)
 3. ”Vittuillakseni heilutin.” (selitti iloista vilkuttelua Barcelonan palkintopallilla 1992)
 4. ”Puoliväkisin olen juonut viiniä.” (IS:n haastattelussa ennen Barcelonaa).
 5. ”Vapaa-aika kuluu korttia pelatessa ja kaljaa juodessa. (latautumisestaan Barcelonassa 1992)
 6. ”Saksa on paska maa. (pudottuaan MM-finaalista Stuttgartissa 1993)
 7. ”Atlantaan lähtiessä päätin, että en perkele puhu koko matkalla englannin sanaa – suomella on pärjättävä.” (Atlantan olympiamatkasta 1996)
 8. ”Halvarin kanssa ollaan ajeltu autolla, kun on ollut niin kylmä.” (Räty kertoo valmentautumisesta Barcelonan kisoihin jossa parhaillaan mitattiin lämpöennätyksiä.)
 9. ”Ei mitään. Ku se raukka ei osaa suomea.” (Rädyn vastaus, kun toimittaja kysyi häneltä, mitä he juttelivat Zeleznyn kanssa kentällä)
 10. ”Meillä suvussa on ollut tapana, ettei omia asioita valitella. Mieluummin otan moottorisahan ja lähen vetämään tukkia niin pitkään, että helpottaa.” (Räty kommentoi useita loukkaantumisiaan 90-luvun alussa.)
 11. ”Ei irtoa millekään kesä-Börjelle” (Kesätoimittaja yritti saada Rädyltä haastattelua joskus 1990-luvun alussa)
 12. ”Pakko lähteä kaljalle. Vituttaa tällainen keihäänheitto.” (Rädyn kommentti 2005 MM-kisojen keihäänheitosta kolmannen kierroksen jälkeen.)
 13. ”Jos vituttaa, niin vituttaa.” (Räty STT:n jutussa ennen vuoden 2005 MM-kisoja.)
 14. ”Mulla on muuta tekemistä, katson rallilähetyksiä” (Rädyn murjaisulta kuulostanut vastaus toimittajan kysymykseen aikooko Räty seurata Göteborgin EM-kisojen keihäänheittoa)
 15. ”Sääliksi käy hänen vaimoa, tyttöystävää tai tyttöystäviä. Alle kahdenkymmenen sekunnin suoritus ja mies on hiestä aivan märkä.” (Seppo Räty Usain Boltista)

Seppo ja Kimmo Atlantassa: