Kolmiloikan SE-nainen Senni Salminen ei saa osallistua Kalevan kisoihin – taustalla järjetön tietokatko

Senni Salminen

Kolmiloikan Suomen ennätyksen tänä kesänä uuteen uskonut laittanut Senni Salminen joutuu sivuun Kalevan kisoista.

Salminen osallistui torstaina Lausannessa järjestettyyn Timanttiliigan osakilpailuun. Kalevan kisojen järjestäjät olivat sopineet, että sekä Salmisen että kilpailuun osallistuneen Kristiina Mäkelän kolme ensimmäistä hyppyä ovat samalla myös SM-kisojen karsintakilpailun hypyt. Näin ollen kaksikon ei tarvitsisi lauantaina hypätä Kalevan kisojen karsinnoissa.

Tieto ei kuitenkaan tavoittanut Lausannessa hypännyttä Salmista, joka oli siinä uskossa, että lauantaina on mahdollista osallistua normaalisti myös Kalevan kisojen karsintaan.

Kun SE-nainen ei saanut laisinkaan tulosta Timanttiliigan kilpailussa, niin samalla tulosta ei myöskään tullut Kalevan kisojen karsinnoissa. Karu totuus valkeni Salmiselle vasta kisan jälkeen.

– Kyse on erittäin valitettavasta tietokatkoksesta ja sekasotkusta, jonka lopputulos on tämä. Senni on tapahtuneeseen täysin osaton. Hän hyppäsi Lausannessa siinä luulossa, ettei kilpailulla ole merkitystä Tampereen kannalta, kertoi kolmiloikan lajivalmentaja Tuomas Sallinen Ilta-Sanomille.

Nyt tilanne on se, että täysin tietämätön asiasta ollut Salminen on ulkona Kalevan kisoista, jossa taistellaan Suomen mestaruudesta. SE-naiselle ei ole luvassa myöskään minkäänlaista erityislupaa enää, joten asia on siltä osin loppuunkäsitelty.


Pelaajat: