Senegalin turnaus sai karmaisevan lopun – lähti lauluun keltaisten korttien takia

Senegalin

Senegalin turnaus ei olisi voinut juurikaan katkerammin päättyä, sillä se joutuu laulukuoroon keltaisten korttien vuoksi.

H-lohkon tilanne ennen viimeisiä pelejä oli suorastaan kutkuttava, sillä kolmella joukkueella oli mahdollisuus vielä jatkoon, mutta vain kahdelle oli tarjolla paikka.

Kolumbian lähtökohdat olivat tiukimmat, sillä se oli pisteen perässä Senegalia ja Japania. Lisäjännitystä saatiin toisella jaksolla, kun lohkojumbo Puola eteni Japania vastaan 1-0-johtoon. Tässä vaiheessa Senegal oli lohkovoitossa kiinni, kun taas Kolumbia oli menossa lohkokakkosena jatkoon.

Mainos alkaa

Järjestys kääntyi täysin päälaelleen, kun Kolumbia meni Yerry Minan osumalla 1-0-johtoon 74. minuutilla. Tässä vaiheessa Kolumbia nousi lohkon kärkeen, kun taas Japani nousi Fifan Fair Play -pisteiden ansiosta lohkossa toiseksi.

Kolumbian johtomaalista kiiri tieto myös Japanille, joka käytännössä lopetti pelaamisen kokonaisuudessaan. Kun Puolakaan ei ollut halukas hyökkäämään, niin ottelun viimeisestä kymmenestä minuutista muodostui totaalinen pannukakku.

Senegal yritti väkisin hakea tasoitusta Kolumbiaa vastaan, mutta maa ei onnistunut nousemaan millään kamppailussa tasoihin. Näin ollen afrikkalaismaa lähti lauluun Fifan Fair Play -pisteiden vuoksi. Eli toisin sanoen maa keräsi kaksi keltaista korttia enemmän kuin Japani.