Video: Senegalin voittomaali aiheutti keskustelua – tekikö tuomari pahan virheen?

Senegalin maali MM-kisat / Pallomeri.net

Senegalin ja Puolan välisen ottelun voittomaali aiheutti voimakasta keskustelua tuomaritoiminnasta ja moni olikin sitä mieltä, että kamppailu ratkesi virheeseen.

Kaikki sai alkunsa, kun Senegal-hyökkääjä M’Baye Niang joutui hoidettavaksi kentän laidalle. Kolhu parantui kuitenkin nopeasti ja mies pyysi lupaa palata kentälle.

Niang sai melko nopealla tahdilla erotuomarilta luvan, vaikka keskialueella tilanne oli käynnissä. Puolan Grzegorz Krychowiak ei tajunnut tilannetta ja mies lähetti pitkän pallon alaspäin. Krychowiak ja Puolan epäonneksi palloon ensimmäisenä kirmasi Niang, joka ehti kiinni pelivälineeseen ennen Wojciech Szczesnya.

Mainos alkaa

Niang saikin törkättyä pallon ohi puolalaisveskarin ja pääsi viimeistelemään sen tyhjänä ammottaneeseen maaliin. Erotuomari hyväksyi osuman Puola-pelaajien kovasta protestoinnista huolimatta.

Palloliiton erotuomaripäällikkö Jouni Hyytiä myöntää Ilta-Sanomien haastattelussa, että erotuomari teki virhearvioinnin ennen maalia.

– Ohje on yksinkertaisesti se, että pelaajaa ei saa päästää keskelle tilannetta eikä silloin, kun toinen joukkue voi siitä hyötyä. Nyt kieltämättä niin tapahtui. Se oli huonoa pelinlukua, Hyytiä sanoi Ilta-Sanomille.

Hyytiä kuitenkin korosti haastattelussa myös sitä, että pallo pelattiin kohti Senegal-maalia vielä sen jälkeen, kun Niang oli saanut luvan palata pelikentälle.

Jos erotuomari olisi voinut lukea peliä paremmin, niin sitä olisi voinut tehdä myös Puolan pelaajisto, joka kirjaimellisesti nukkui tilanteessa.

Senegalin voittomaalista vastasi M’Baye Niang

Jos video ei näy, niin voit katsoa sen TÄSTÄ!

Pallomeri.net tarjoaa jalkapallon MM-kisat -osion, josta löydät muun muassa kaikkien MM-joukkueiden kokoonpanot sekä otteluohjelman! Lue lisää TÄSTÄ LINKISTÄ!

Tsekkaa myös:

Futiksen MM-kisat 2018: Lohkot

Futiksen MM-kisat 2018 – otteluohjelma & aikataulut

Jalkapallon MM-kisojen viralliset nettisivut