Sebastian Vettel voittoon Australiassa – Räikkönen hermostui Ferrarille: ”Mitä v*ttua sinä sanot minulle?”

F1-kausi Sebastian Vettel F1-kausi 2018 Formula 1 2018 Kimi Räikkönen Ferrari F1 Daniil Kvjat / Pallomeri.net

Ferrarin Sebastian Vettel nousi hurjan onnenpotkun ansiosta voittoon Australiassa. Sen sijaan Kimi Räikköselle palkintopallipaikasta jäi katkera maku.

F1-kauden avauksesta ei puuttunut draamaa, sillä kilpailu kääntyi täysin päälaelleen, kun Romain Grosjeanin auto hyytyi radan varteen. Kärjessä ollut Lewis Hamilton ja toisena ollut Kimi Räikkönen kärsivät tästä eniten, sillä kaksikko oli ehtinyt käymään jo varikolla.

Sen sijaan kolmantena ollut Sebastian Vettel hyödynsi tilanteen täydellisesti ja saksalaiskuski sai käytännössä ilmaisen varikkopysähdyksen nousten kärkeen.

Ferrari-kuski pitikin kärkipaikan loppuun asti ja aloitti kauden voitolla. Toiseksi sijoittui Hamilton ja kolmanneksi Räikkönen. Sen sijaan aika-ajossa kolaroinut Valtteri Bottas sijoittui kahdeksanneksi.

Räikköselle jäi katkera maku kolmannesta sijasta

Ferrarin suomalaiskuski sai paljon jossiteltavaa avauskisasta, sillä Räikkönen oli vähintäänkin ihmeissään kisainsinöörinsä Carlo Santin toiminnasta.

Kaikki sai alkunsa, kun Santi käski radion välityksellä Räikkösen kiristää vauhtia, sillä Vettel tuli takana kovaa kyytiä. Jäämiehelle tilanne tuli täytenä yllätyksenä, sillä Kimi luuli Vettelin käyneen jo varikolla. Santi ei ollut tästä antanut mitään informaatiota ja se sai lopulta Räikkösen pinnan palamaan.

– Mitä v*ttua sinä sanot minulle? Ensin sanotte minulle, että ei ole kiire. Älkää v*ttu pilatko tätä, kuului Räikkösen tuima vastaus.

Ferrarin taktiikka Vettelin suhteen toi lopulta täydellisen palkinnon, kun turva-auto tuli radalle. Sen sijaan suomalaiselle ensimmäinen viikonloppu toi synkkiä pilviä, sillä jo viime kaudella Räikkönen kärsi monesti Ferrarin taktikoinnista.

Formula 1 -kausi 2018 – tässä kauden kaikki osakilpailut ja aikataulut!