Video: Sebastian Vettel sai rangaistuksen – Kimi Räikkönen nousi lähtöruudukossa

Hockenheimin aika-ajot on nyt taputeltu, ja Sebastian Vettel valtasi paalupaikan.
Hockenheimin aika-ajot on nyt taputeltu, ja Sebastian Vettel valtasi paalupaikan.

Sebastian Vettel sai rangaistuksen Itävallan aika-ajoissa nähdyn tilanteen johdosta. Tästä johtuen Kimi Räikkönen lähtee kisaan kolmannesta ruudusta.

Suomalaiskuljettaja Kimi Räikkönen oli aika-ajojen neljänneksi nopein kuljettaja, sillä hänen edelleen kiilasivat Valtteri BottasLewis Hamilton sekä Sebastian Vettel. Räikkönen lähtee kisaan kuitenkin kolmannesta ruudusta, kiitos Vettelin saaman lähtöruuturangaistuksen.

Vettel sai rangaistuksensa aika-ajojen toisessa osiossa nähdyn tapahtuman, kun hän blokkasi radan ykkösmutkassa nopealla kierroksella olleen Renault-kuljettajan, Carlos Sainzin. Sainz oli aika-ajoissa lopulta yhdeksäs.

Mainos alkaa

Vettelin rangaistus oli lopulta kolme ruutua, jonka myötä hän tippui lähtöruudukossa kuudenneksi. Räikkösen lisäksi Vettelin rangaistuksesta hyötyivät Red Bullin Max Verstappen sekä Haasin Romain Grosjean, joka lähtee kisaan sensaatiomaisesti viidennestä ruudusta.

Vettel oli itse pahoillaan tapahtuneesta ja hän vannoi lehdistön edessä, että hän ei blokannut Sainzia tarkoituksella.

– Olin kääntymässä ykkösmutkaan ja ajattelin, että hänen on oltava jossakin lähellä, mutta sitten selvisi, että hän yritti ajaa vielä toisen nopean kierroksen enkä enää nähnyt häntä. Minulle ei kerrottu tästä radiossa, joten en voi muuta kuin pahoitella häntä, Vettel kertoi lehdistön edessä PlanetF1:sen mukaan.

– Se ei ollut tahallista, sillä minulla on katse radassa. On mahdotonta nähdä tällaiset tilanteet, eikä minulle kerrottu siitä, mitä minulle normaalisti tehdään. Voin ainoastaan pahoitella Sainzia ja onneksi se ei vaikuttanut hänen sijoitukseensa.

Vettel taistelee yhä edelleen tiukasti tämän kauden maailmanmestaruudesta. Hän on tällä hetkellä 14 pistettä kärjessä olevaa Lewis Hamiltonia perässä.

Sebastian Vettel sai rangaistuksen:

Jos et saa twiittiä näkyviin, löydät sen myös täältä.

LUE MYÖS ITÄVALLAN ENNAKKOMME TÄSTÄ!