Video: Sebastian Vettel pilasi Valtteri Bottaksen kisan – sai vain viiden sekunnin rangaistuksen

Sebastian Vettel Valtteri Bottas Ranskan GP / Pallomeri.net

Ranskan GP:stä ei väriä puuttunut, sillä heti ensimmäisellä kierroksella nähtiin raju kolari, kun Sebastian Vettel ja Valtteri Bottas osuivat yhteen.

Kolmannesta lähtöruudusta startannut Vettel sai loistavan lähdön, mutta saksalainen ei onnistunut ohittamaan Bottasta. Suomalainen pitikin röyhkeästi linjansa ensimmäiseen mutkaan. Se koitui kuitenkin Bottaksen kohtaloksi, sillä Vettel teki jopa idioottimaisen teon ja jysäytti suomalaiskuskin perään.

Bottas pyörähti kontaktin seurauksena eikä tässäkään vielä kaikki, sillä Mercedes-kuskin autosta hajosi takarengas. Näin ollen Bottas tippui viimeiseksi ja joutui tulemaan varikolle heti kättelyssä. Myös Vettel joutui tulemaan varikolle vaihdattamaan etusiipensä.

Mainos alkaa

Tuomaristo ilmoitti heti ottavansa tilanteen käsittelyyn, sillä Vettelin teko oli kaikkea muuta kuin sääntöjen mukainen. Lopulta Vettelille tuomittiin viiden sekunnin aikarangaistus, jota pidettiin varsinkin Mercedes-leirissä riittämättömänä.

Eikä ihme, sillä loistavista lähtökohdista kisaan lähteneen Bottaksen unelma voitosta mureni heti alkuunsa. Mercedeksen onneksi Lewis Hamilton onnistui Ranskassa täydellisesti ja nappasi helpon voiton.

Toiseksi sijoittui Red Bullin Max Verstappen, kun taas kolmannelle sijalle ennätti loistavan kisan ajannut Kimi Räikkönen.

Kaikki F1-kauden osakilpailut näet C Moren kautta!

Sebastian Vettel pilasi Valtteri Bottaksen kisan

Jos video ei näy, niin voit katsoa sen TÄSTÄ!