Sebastian Repo voitti oikeustaistelun Tapparaa vastaan – prosessi kävi molemmille osapuolille kalliiksi

Sebastian Repo NHL Florida / Pallomeri.net

Rauman Lukon Sebastian Repo voitti ex-seuraansa Tapparaa vastaan käydyn oikeustaistelun, mutta vain osittain. Leikki tuli molemmille osapuolille kalliiksi.

Käräjäoikeus on tehnyt ratkaisunsa riidassa, jossa Rauman Lukkoa tällä kaudella edustava kiekkoilija Sebastian Repo ja hänen entinen seuransa Tappara kävivät oikeutta lomakorvauksista. Käräjäoikeus määräsi päätöksellään Tapparan maksamaan Revolle yli 2900 euroa lomakorvauksia ja yli 1700 euroa odotusajan palkkoja viivästyskorkoineen.

Repo oli vaatinut oikeudessa Tapparalta noin 11000 euron lomakorvauksia sekä oikeudenkäyntikulujensa korvaamista. Oikeus hylkäsi Tapparan vastakanteen Revon touko–kesäkuun palkkojen palauttamiseksi.

Oikeus ei hyväksynyt Revon kannetta kokonaisuudessaan, mutta katsoi kuitenkin, että Tamhockeyn olisi pitänyt maksaa pelaajalleen yhteensä 4 664 euroa lomakorvauksia. Oikeuden mukaan Repo ei saanut työsuhteiden aikana pitää vuosilomalain mukaisia lomia.

Muun muassa Länsi-Suomi uutisoi, että lisäksi käräjäoikeus piti kohtuullisena sitä, että Tappara korvaa puolet Revon oikeudenkäyntikulujen määrästä, mikä tarkoittaa vajaata 45 000 euroa.

Oikeudenkäynti kävi siis lopulta kalliiksi molemmille osapuolille. Revolle jäi maksettavaksi oikeudenkäyntikuluja noin 40 000 euron edestä kun taas Tapparan taustayhtiö Tamhockey Oy:n osuus potista nousee Ilta-Sanomien mukaan kuluineen yli 140 000 euroon.

Revon vaatimus oikeudessa perustui siihen, että hän oli SM-liigan ja pelaajayhdistyksen välisen sopimuksen mukaisesti oikeutettu saamaan 24 päivän vuosiloman. Tuota Repo ei oikeudelle antamansa selvityksen mukaan ennättänyt kummallakaan kaudella pitää. Tappara kiisti väitteen. Seuran mukaan lomarahat oli sisällytetty Revon kuukausittaisiin palkkaeriin SM-liigan normaalin käytännön mukaisesti.

Tsekkaa myös: JYP hyllytti puolustaja Mikko Mäenpään – taustalla kurinpidolliset syyt


Pelaajat:
Joukkueet: