Klassikkovideo: Chicagossa uskomaton tapahtumasarja – 36-vuotias tilintarkastaja heitettiin maaliin Winnipeg Jetsiä vastaan

Scott Foster Chicago blackhawks tilintarkastaja maalissa - pallomeri.net

Chicagossa saatiin vuoden 2018 maaliskuussa todistaa melkoista tapahtumasarjaa, jonka seurauksena 36-vuotias tilintarkastaja Scott Foster oli yhtäkkiä Blackhawksin tolppien välissä.

Tapahtumat saivat alkusysäyksensä, kun Blackhawksin maalivahti Anton Forsberg loukkaantui Winnipeg Jetsiä vastaan pelatun ottelun alkulämmössä ja aloitusvuoron saikin Collin Delia, jolle ottelu oli samalla NHL-debyytti.

23-vuotias ensikertalainen suoriutui hommastaan mainiosti torjuen 24 laukausta ja Blackhawks johti kolmannen erän alkupuoliskolla 6-2  – kunnes myös Delia loukkaantui.

Varamaalivahdin varamaalivahti kehiin

NHL-joukkueet nimeävät otteluihin kolmannenkin maalivahdin – ja siipirikkoisen Blackhawksin tapauksessa se oli tuona iltana pressiboksissa peliä seurannut Scott Foster, joka oli pelannut viimeisen kilpailullisen ottelunsa 12 vuotta sitten yliopistossa, ja torjunut kiekkoja sen jälkeen vain pubiliigassa.

Fosterille tulikin Delian loukkaannuttua kiire juosta alakertaan ja vetää pelikamat päälleen.

Tilintarkastajana leipänsä ansaitseva mies ei kuitenkaan äkkikomennuksesta 20 000 -päisen yleisön eteen häkeltynyt vaan hän nollasi Winnipeg Jetsin tähdet pitäen maalinsa puhtaana. Tämä suoritus palkittiinkin valinnalla ottelun ykköstähdeksi.

– Olen tilintarkastaja päivisin. Joten muutama tunti sitten olin vielä istumassa koneellani ja kirjoitin kymmenjärjestelmällä. Nyt seison teidän edessä ja pelasin juuri 14 minuuttia NHL:ssä, Foster sanaili pelin jälkeen.

Tilintarkastaja Scott Foster oli illan sankari:

Jos yllä oleva video ei näy, voit katsoa sen Sportsnetin YouTube-kanavalla.

Tsekkaa myös:

Klassikkovideo: NHL-tuomari kuulutti hylätyn maalin – äänenmurros iski


Pelaajat:
Joukkueet: