“Mitä me olemme tekemässä täällä?” – Saudi-Arabian valmentajan raivokas puhe löi alkutahdit sensaatiolle

Saudi-Arabian päävalmentaja Herve Renard

Saudi-Arabian päävalmentaja Herve Renard antoi palaa omilleen Argentiina-ottelun puoliajalla ja sai joukkueen uskomaan voittoon.

Saudi-Arabia tuotti yhden MM-kisojen suurimmista yllätyksistä, kun se nousi takaa-ajoasemasta 2-1-voittoon Argentiinaa vastaan. Internetissä alkoi myöhemmin levitä video, joka paljastaa, miten sensaatiolle lyötiin alkutahdit.

Video on kuvattu Saudi-Arabian pukuhuoneessa ja sen päätähtenä häärii ranskalainen päävalmentaja Herve Renard. Hän aloitti palautetuokionsa istahtamalla penkille kahden pelaajan väliin riiputtaen päätään. Tämän jälkeen Renard kertoi matkivansa pelaajia juuri sillä hetkellä ja moitti heitä siitä, että päät olivat painuksissa.

Tämän jälkeen Renard terästäytyy ja alkaa huutaa pelaajilleen Englanniksi tulkin kääntäessä palopuhetta samanaikaisesti Arabian kielelle.

– Mitä me olemme tekemässä täällä? Renard kysyi pelaajiltaan kovaan ääneen.

Tämän jälkeen Renard antoi palaa joukkueensa prässipelistä.

– Näinkö te prässäätte? Lionel Messi pyytää palloa keskelle ja te vain seisotte paikoillanne? Ottakaa puhelimenne taskusta ja räpsäiskää kuva hänen kanssaan, jos haluatte. Hänellä on pallo ja te seisotte heidän puolustuksensa edessä. Hänellä ei ole ketään ympärillään, Renard karjui.

Pelaajat istuivat hiljaisuudessa, kun Renardin puheen kierrokset nousivat ja laskivat. Lopuksi valmentaja valoi vielä uskoa omiinsa.

– Ettekö tunne, että voimme päästä takaisin peliin? Ettekö tunne sitä? He leikittelevät rennosti. Nämä ovat MM-kisat! Antakaa kaikkenne, Renard pauhasi.

Ja tulosta tuli. Sisuuntunut Saudi-Arabia painoi kaksi maalia toisen jakson ensimmäisen 10 minuutin aikana ja voitti ottelun.

Saudi-Arabian päävalmentaja Herve Renard antoi palaa Argentiina-ottelun puoliajalla:

Katso myös: Qatarin puolustajalle kävi nolo pyllähdys pahassa paikassa – Senegalin hyökkääjä pamautti oitis avausmaalin