Pelaajavirta olikin vasta alkua? Saudi-Arabian liiga tavoittelee paikkaa Mestarien liigasta

Cristiano Ronaldo palkinto (saudi-arabian liiga)

Saudi-Arabian liigan mestarille tavoitellaan villiä korttia Mestarien liigaan kaudelle 2024-2025, jolloin kilpailu on muutenkin muuttumassa.

Saudi-Arabian liiga ja sen seurojen upporikkaat omistajat ovat sekoittaneet kansainvälistä huippujalkapalloa melkoisesti riehumalla siirtomarkkinoilla naaraten isoja nimiä sarjaansa ja nyt on ilmeisesti seuraavan ison askeleen aika.

Italialainen Corriere dello Sport näet uutisoi, että Saudi-Arabiassa on vireillä kunnianhimoinen tavoite saada paikka Euroopan Mestarien liigasta. Lehden mukaan sikäläiset voimahahmot pyrkivät tulevien kuukausien aikana esittelemään Euroopan jalkapalloliitto UEFA:lle pyynnön, jolla Saudi-Arabian liigan mestari saisi villin kortin Mestarien liigaan kaudelle 2024–25.

Mestarien liigan formaatti muuttuu radikaalisti vuoden kuluttua, sillä lohkovaiheen joukkuemäärä nousee nykyisestä 32:ta 36:een,. Lisäksi kahdeksan lohkon sijasta kaikki joukkueet kisaavat samassa sarjataulukossa. Saudi-Arabia toki kuuluu Aasian jalkapalloliittoon ja maan seurajoukkueet kilpailevat normaalisti Aasian Mestarien liigassa, mikä hidastanee pyrkimyksiä. Oletettavasti tätä hidastetta koitetaan tavalla tai toisella lääkitä sheikkien valtavilla rahavirroilla.

Tsekkaa myös: Upea maali ulkosyrjällä – Constantin Budescu painoi pallon yläriman kautta sisään