Nämä futistähdet ovat jo siirtyneet Saudi-Arabiaan – lisää siirtoja on tulossa

Cristiano Ronaldo Saudi-Arabiaan
Kuva: Getty Images

Saudi-Arabiaan on matkannut kesän aikana lukuisia maailmalla tunnettuja futistähtiä. Virta ei näytä kuitenkin mitään ehtymisen merkkejä.

Cristiano Ronaldo avasi pelin jalkapallon MM-kisojen jälkeen, kun supertähti teki sopimuksen Al-Nassrin kanssa. Kesällä on tapahtunut sitten jopa uskomaton myllerrys, kun pelaaja toisensa jälkeen on ilmoittanut siirtymisestä Saudi-Arabian pääsarjaan. Siirtoja voidaan pitää hyvinkin kyseenalaisena, sillä kaikki varmasti tietävät maan jatkuvat rikkomukset ihmisoikeusasioissa.

Nämä eivät ole kuitenkaan pelaajia kiinnostaneet, vaan raha on se, minkä perässä pelaajat ovat sopimuksiaan tehneet.

Myös valmentajamarkkinoilla Saudi-Arabiasta on tullut paha kilpailija, sillä esimerkiksi Steven Gerrard siirtyi Ettifaq FC:n päävalmentajaksi.

Alta löydät listattuna kaikki varmistuneet huippusiirrot sarjaan. Lisää on varmasti tulossa, sillä esimerkiksi Manchester City on mediatietojen mukaan kauppaamassa Riyad Mahrezin Al Ahlin riveihin. Myös Liverpoolin Jordan Hendersonin siirtoa maan pääsarjaan on pidetty lähes varmana. Englantilaisen uudeksi seuraksi on huhuiltu Gerrardin valmentamaa Ettifaq FC:tä.

Saudi-Arabiaan matkanneet futistähdet:

Edouard Mendy (Chelsea –> Al Ahli)
Roberto Firmino (Liverpool –> Al Ahli)
Jota (Celtic –> Al Ittihad)
N’Golo Kante (Chelsea –> Al Ittihad)
Karim Benzema (Real Madrid –> Al Ittihad)
Seko Fofana (Lens –> Al-Nassr)
Marcelo Brozovic (Inter –> Al-Nassr)
Ruben Neves (Wolves –> Al-Hilal)
Sergej Milinkovic-Savic (Lazio –> Al-Hilal)
Kalidou Koulibaly (Chelsea –> Al-Hilal)