Sara Kuivisto teki huimaa yleisurheilun olympiahistoriaa viimeisimmällä SE-juoksullaan

Sara Kuivisto Tokion olympialaisten ennätykset - pallomeri.net

Suomalaisjuoksija Sara Kuivisto oli osannut ajoittaa kuntonsa täydellisesti Tokion olympialaisiin tehtaillen SE-aikoja toisensa perään.

Viimeisimpänä olympiasuorituksenaan Kuivisto nähtiin 1500 metrin välierissä, joissa finaalipaikka jäi vielä näissä kisoissa haaveeksi. Juoksussa Kuivisto kuitenkin laittoi Suomen ennätyslukemat uuteen uskoon ajallaan 4.02,35.

Se oli Kuivistolle jo neljäs Suomen ennätys, sillä hän oli parannellut SE:tä jo alkuerissä, minkä lisäksi sama temppu oli nähty 800 metrillä, kun SE syntyi niin alkuerissä kuin välierissäkin.

– Minulla oli kova tavoite mennä finaaliin ja tuoreella jalalla se olisi varmaan onnistunutkin. Juoksin niin kovaa kuin jaksoin. Ei lähtenyt enempää, Kuivisto tiivisti Ylen haastattelussa.

Neljä maan ennätystä samoissa kisoissa on yleisurheilun olympiatasolla äärimmäisen harvinainen saavutus.

Siihen on aiemmin pystynyt vain Churandy Martina. Alankomaiden Antilleja Pekingin olympialaisissa vuonna 2008 edustanut Martina paransi Antillien ennätystä kolmesti 100 metrillä (Pekingissä 100 metrin juoksussa kilpailtiin alkuerien ja välierien välissä myös puolivälierissä) ja kerran 200 metrillä.

Kuivisto teki siis melkoista yleisurheilun olympiahistoriaa nousemalla jakamaan ykköspaikkaa Churandyn kanssa.

Aiemmin kolmeen ennätykseen samoissa kisoissa oli muiden muassa yltänyt 800 metrillä yhden olympiavoiton ja kolme maailmanmestaruutta urallaan napannut juoksijalegenda, mosambikilainen Maria Mutola. Hän teki tämän tempun Barcelonassa vuonna 1992.


Pelaajat: