Video: SaPKo-hyökkääjälle neljän ottelun pelikielto – kolautti vastustajaa suoraan kupoliin

Matias Mutikainen SaPKo / Pallomeri.net

Mestis tiedottaa, että SaPKo-hyökkääjä Matias Mutikainen on asetettu neljän ottelun pelikieltoon päähän kohdistuneesta taklauksesta.

Perjantain Mestis-kierroksella pelattu KeuPan ja SaPKon välinen ottelu toi jatkoseuraamuksia, kun Mestiksen kurinpitoryhmä asetti SaPKo-hyökkääjä Matias Mutikaisen neljän ottelun pelikieltoon.

Mutikainen ajettiin ottelussa ulos päähän kohdistuneesta taklauksesta ja kurinpitoryhmä näki tempun lisärangaistuksen arvoisena.

– Taklaus suoritetaan sinänsä hyväksyttävästä suunnasta. Kuitenkin on selvää, että taklauksessa Mutikaisen olkapää osuu vastustajaa suoraa päähän. Näin kyseessä on päähän kohdistunut taklaus ja siten rangaistava teko. Kurinpitoryhmä katsoo taklaajan olevan lähtökohtaisesti vastuussa siitä, että taklaus suoritetaan sääntöjen sallimissa rajoissa. Tässä tapauksessa taklaajan voidaan katsoa laiminlyöneen kyseinen huolellisuusvelvoite. Kurinpitoryhmä toteaa, ettei taklattavan pelaajan asento muutu merkittävästi ennen taklausta, ja että taklaavalla pelaajalla olisi siten ollut aikaa ja mahdollisuus suorittaa taklaus sääntöjen sallimissa rajoissa, Mestiksen kurinpitoryhmä perustelee päätöksessään.

SaPKo-hyökkääjä Matias Mutikainen sai neljän ottelun pelikiellon tästä töötistä:

Katso myös: Video: KHL-seura Barysin harjoituksissa järjetön ylilyönti – nyrkki puhui ja joukkuekaverin leuka murtui


Joukkueet: