Video: Tapparan Santtu Kinnunen kolasi KalPan kultakypärän – tuloksena viiden ottelun pelikielto

Santtu Kinnunen Tappara / Pallomeri.net

Tapparan puolustaja Santtu Kinnunen on asetettu viiden ottelun pelikieltoon taklauksesta, jonka kohteena oli KalPan Miikka Pitkänen.

Lauantain Liiga-kierroksella pelattu KalPa-Tappara ottelu on johtanut koviin jatkoseuraamuksiin. Kyse on tilanteesta, jossa Tapparan Santtu Kinnunen ajeli KalPan Miikka Pitkästä päähän heti sen jälkeen, kun Pitkänen oli tehnyt KalPan toisen maalin aivan toisen erän loppuhetkillä.

Kinnunen ajettiin pelistä ulos ja taklaus meni Liigan kurinpitodelegaation käsittelyyn, jonka päätteeksi Kinnusella lätkäistiin viiden ottelun pelikielto.

Mainos alkaa

– Kurinpitodelegaatio toteaa, ettei Kinnunen pyri estämään Pitkäsen laukaisua esimerkiksi mailalla kurottamalla vaan vasta laukauksen lähtemisen jälkeen kääntää itsensä poikittain. Kinnusen lausumaan viitaten delegaatio ei pidä Kinnusen toimintaa tilanteessa kontaktin välttämisyrityksenä tai taklauksen keskeyttämisenä vaan nimenomaisena taklauksena Pitkäseen, päätöksessä todetaan

– Kurinpitodelegaatio toteaa myös, että tilanne ei tule Kinnuselle nopeasti vaan hänellä on riittävästi aikaa havaita vastustajan laukaisu ja myöskin se, ettei hän ehdi kontaktiin ennen laukaisua. Delegaatio toteaa, että Kinnunen olisi voinut välttää vastustajan päähän osumisen suuntaamalla taklauksen suoraan vartaloon. Delegaatio toteaa myös, ettei Pitkäsen peliasento muutu ennen kontaktia merkityksellisesti siten, että se olisi ollut pääosuman syynä.

Tapparan Santtu Kinnunen sai viiden ottelun pelikiellon tästä taklauksesta:

Katso myös: Video: SaiPan Dominik Lakatos neljän ottelun pelikieltoon – ajoi Topi Niemelää rajusti selkään


Joukkueet: ,