Video: 16-vuotias Sanni Vanhanen vei Naisleijonat välieriin – karkasi suoraan jäähyltä läpi ja epäonnistui loisteliaasti

Sanni Vanhanen Naisleijonat / Pallomeri.net

Suomen naisten jääkiekkomaajoukkue raivasi tiensä MM-kisojen välieriin, kun vasta 16-vuotias Sanni Vanhanen iski onnekkaan voittomaalin.

Suomen naisten jääkiekkomaajoukkue pelaa jälleen MM-kisojen mitalipeleissä. Tämä varmistui varhain sunnuntaiaamuna, kun Naisleijonat kaatoivat puolivälieräottelussa Tshekin maalein 1-0.

Voiton suurin tae oli maalivahti Anni Keisala, joka pelasi kerrassaan ilmiömäisen ottelun ja piti Suomea pystyssä. Keisalan ansiosta voittoon riitti yksi ainoa maali ja sen iski vasta 16-vuotias huippulupaus Sanni Vanhanen, joka pääsi oivalla tavalla paikkaamaan aiemman erheensä.

Maali näet syntyi heti, kun Vanhanen vapautui jäähyaitiosta. Hän pääsi yksin läpi ja periaatteessa mokasi harhautuksensa, mutta silti, tai oikeastaan juuri siksi, oli tällä kertaa tuloksena loistelias epäonnistuminen.

Vanhanen yritti näet viedä kiekkoa kämmeneltä rystylle, mutta Tshekin maalivahti aavisti tämän liikkeen ja lähti torjumaan sitä pois. Kiekko kuitenkin karkasi Vanhasen lavasta juuri, kun hänen piti viedä kiekko rystylle, joten kiekko livahti jo toiseen suuntaan lähteneen maalivahdin patjan vierestä reppuun.

Suomi etenee näin ollen välieriin, jossa vastaan asettuu USA. Ottelu pelataan Suomen aikaa maanantai-iltana klo 22.

Vasta 16-vuotias Sanni Vanhanen viimeistelee läpiajosta puolivälieräottelun ainoan maalin:

https://twitter.com/dplussportfi/status/1431826912205316097

Katso myös: Video: Päät kolisivat HIFK:n CHL-avauksessa – Olli Palolalle yhden ottelun pelikielto, Zürich-hyökkääjälle kaksi peliä


Joukkueet: