Hämmentävä näky – Samu Taina juoksi maailmanennätyksen jääkaappi selässään

Samu Taina

Helsinki City Marathonilla nähtiin hullunkurinen näky, kun Samu Taina juoksi maailmanennätyksen jääkaappi selässään.

Viime lauantaina juostulla Helsinki City Marathonilla tehtiin hurja maailmanennätys, muttei ihan perinteisessä tyylillä saati varustuksella. 31-vuotias Samu Taina nimittäin paineli maratonin, eli 42,2 kilometrin matkan, aikaan 3.53.16.

Ajassahan ei sinänsä ole mitään kovin erikoista, mutta vitsi piileekin siinä, että Taina juoksi koko matkan kantaen selässään jääkaappia. Ennätyskelpoisuuden raja oli 25 kiloa, mutta Tainan selässä keikkui 27,7-kiloinen möhkäle.

Mainos alkaa:

– Pantiin vähän kermaa kakulle, että varmasti riittää, Taina kommentoi Ilta-Sanomille kilpailun jälkeen.

Edellinen ennätys oli englantilaisen Sam Hammondin viime vuonna juoksema 4.52.10, joten Taina murskasi ennätyksen lähes tunnilla.

- Aikatavoite oli alle neljä tuntia. En lähtenyt hurjastelemaan, kun tiesin, että ennätys menee kuitenkin rikki. Ei ole niin väliä, menikö tunnilla vai 50 minuutilla, Taina totesi.

Suuria ongelmia Taina ei matkan varrella kokenut, mutta navakka tuuli vaati hieman tarkkuutta. Kisassa tuuli ei päässyt häiritsemään, mutta harjoitellessa on käynyt toisinkin.

– Jääkaappi otti tuulta tosi paljon. Kun juostiin silloilla, niin riepotteli aika rajusti. Kerran pyörähdin ojan kautta, kun tuuli yllätti peltoaukealle tultaessa. Lähdettiin kuin markan munkki, Taina veisteli.

Tainalla oli maratonilla mukana kolme valvojaa, jotka kirjoittavat lausunnot suorituksen sääntöjenmukaisuudesta. Tämä riittää Guinnessin ennätysten kirjaan pääsemiseksi.

- Guinnessin oma valvoja olisi maksanut 16 000 euroa, Taina paljasti.

Samu Taina juoksee maailmanennätyksen jääkaappi selässään (video maaliintulosta löytyy painamalla Instagram-julkaisussa olevaa nuolta oikealle):

Katso myös: Elfyn Evansin kartanlukijalle sattui paha moka – nuottivihko unohtui kyydistä, joutui käyttämään puhelinta