The Athletic: Sami Vatanen voi joutua pelinappulaksi – seuraa pudotuspelit sivusta pelikuntoisena?

Sami Vatanen New Jersey Devils / Pallomeri.net

The Athleticin mukaan on olemassa mahdollisuus, että Sami Vatanen joutuu NHL-bisneksen pelinappulaksi ja tulee hyllytetyksi.

Carolina Hurricanesiin siirtorajalla New Jersey Devilsistä kaupattu puolustaja Sami Vatanen ei ole ehtinyt pelaamaan jalkavamman takia vielä otteluakaan uudessa joukkueessaan. Vatasen vamman kuitenkin uskotaan olevan jo parantunut, joten hän olisi pelikunnossa, jos ja kun NHL-kausi jatkuu.

NHL on tunnetusti pahimmillaan varsin raakaa bisnestä ja Vatasen saattaa saada osansa tästä taalaliigan nurjempaa puolta. Urheilusivusto The Athleticin Hurricanesia seuraava toimittaja Sara Civian näet kertoo artikkelissaan, että Vatanen voi pelikelpoisuudestaan huolimatta joutua hyllytyksen kohteeksi.

– Vatanen voi joutua istumaan katsomoon koko pudotuspelien ajaksi, koska näin Hurricanes saa pitää ehdollisen varausvuoronsa. Tämä saattaa vaikuttaa hieman hullulta, jos puolustaja Dougie Hamilton ei olisi varmuudella sivussa pudotuspeleistä ja Brett Pesce ei olisi vain ”ehkä” pelikunnossa, Civian avasi.

Mainos alkaa

Vatasen vaihtokaupan yhteydessä sovittiin ehto, jonka mukaan Hurricanesin täytyy antaa Devilsille neloskierroksen varaus, jos Vatanen pelaa viidessä tai useammassa runkosarjaottelussa. Kyseinen neljännen kierroksen varaus muuttuu väistämättä kolmoskierroksen varaukseksi, jos Vatanen pelaa yli 12 runkosarjaottelua tai vähintään 70 prosenttia Hurricanesin pudotuspeliotteluista.

Lue myös: TSN: NHL-kausi pelataan loppuun kahdessa kaupungissa – pelit jatkuvat vasta kesän lopulla


Pelaajat:
Joukkueet: