NHL Trade Deadline: Sami Vatanen kaupattiin Carolinaan – suomalaishyökkääjä matkaa toiseen suuntaan

Sami Vatanen New Jersey Devils / Pallomeri.net

NHL:n siirtotakarajan odotetuin suomalaissiirto tapahtui aivan kalkkiviivoilla, kun Sami Vatanen siirtyi New Jersey Devilsistä Carolina Hurricanesiin.

NHL:n siirtoraja umpeutui maanantaina klo 22 Suomen aikaa ja vain minuutteja ennen ikkunan umpeutumista tapahtui pelaajakauppa, jota suomalaisittain oli lupa pitää todennäköisimpänä.

Puolustaja Sami Vatanen oli yksi markkinoiden kuumimpia puolustajanimiä ja pudotuspelimahdollisuutensa jo menettänyt New Jersey Devils kauppasi hänet lopulta Carolina Hurricanesiin.

Hurricanes antoi vaihdossa ehdollisen neljännen kierroksen varausvuoron, ruotsalaispuolustaja Fredrik Claessonin sekä suomalaishyökkääjä Janne Kuokkasen.

Mainos alkaa

27-vuotias Claesson ei tällä kaudella ole saanut tililleen ainuttakaan NHL-ottelua, vaan on pelannut AHL:n Charlotte Checkersissä. AHL:ssä Claesson on pelannut 47 ottelua pistein 3+16=19. 21-vuotias Kuokkanen ei ole myöskään tällä kaudella NHL:ssä esiintynyt, mutta AHL:n Checkersissä hän on tehnyt 52 ottelussa pisteet 12+30=42.

Vatasen siirto meni aivan kalkkiviivoille pitkälti hänen loukkaantumisensa takia. Vatanen on ollut kolmisen viikkoa sivussa, mutta palaa näillä näkymin kehiin ennen playoffien alkua. Vatanen on ollut sivussa laukausta blokatessa kipeytyneen jalan takia.

Kaupan osana Devilsille päätynyt varausvuoro pitää sisällään ehdon, joka liittyy juuri Vatasen terveystilanteeseen. Devils saa Carolinan vuoden 2020 neljännen kierroksen varausoikeuden, jos Vatanen pelaa viidessä runkosarjan ottelussa. Jos Vatanen pelaa kahdessatoista runkosarjan ottelussa tai 70% kevään 2020 playoff-otteluista, niin neljännen kierroksen varausvuoro muuttuukin kolmannen kierroksen vuoroksi. Lisäksi Devils ottaa kontolleen puolet Vatasen palkasta.

28-vuotias Vatanen pelaa nykyisen sopimuksensa viimeistä kautta, eli hän on kesällä vapaa neuvottelemaan minkä seuran kanssa tahansa. Vatanen on tällä kaudella lätkinyt 47 otteluun tehot 5+18=23.

Lue myös: NHL Trade Deadline: Erik Haula ja Eetu Luostarinen suuntaavat Floridaan!

EDIT: Siirron yksityiskohdat päivitetty oikeiksi.


Pelaajat:
Joukkueet: