SENSAATIO! – Sami Välimäki nappasi voiton European Tourilla – kisa ratkesi hurjaan jännitysnäytelmään

Sami Välimäki European tour voitto - pallomeri.net

Suomen Sami Välimäki teki golfin European Tourilla jopa sensaatiomaiseksi luettavan tempun ja nappasi voiton Omanissa käydyssä osakilpailussa.

Kisaan saatiin äärimmäisen jännittävä loppu, sillä Etelä-Afrikan Brandon Stone oli jo voitossa kiinni, mutta Välimäki teki viimeiselle väylälle pitkän putin ansiosta birdien ja pakotti turnauksen jatkoväylille.

Kahden miehen kisailussa ensimmäisellä jatkoväylällä Välimäellä oli mahdollisuus voittoon, mutta putin jälkeen pallon ja kupin väliin jäi harmittavasti vain senttejä. Molemmille kirjattiin tuloskorttiin par.

Mainos alkaa

Toisella jatkoväylällä Stonella puolestaan oli mahdollisuus ratkaista voitto itselleen, mutta birdie ei uponnut – ja marginaalia jäi huomattavasti selvemmin kuin Välimäellä aiemmin. Molemmat pelurit tekivät jälleen par-tuloksen.

Kolmas kerta toden sanoo

Väylää 18 lähdettiin siis pelaamaan kolmatta kertaa playoffsin merkeissä. Tällä kertaa Stonen lähestyminen meni totaalisen pieleen. Välimäki puolestaan onnistui omassaan.

Kaksi puttia riittivät Välimäelle ja hän nappasi par-tuloksella voiton Stonen tehtyä bogien.

– Uskomatonta. Ei minulla oikein löydy muita sanoja, Välimäki sanoi Viasatin haastattelussa välittömästi voittonsa jälkeen.

Voitto on 21-vuotiaalle nokialaiselle todellakin sensaatiomainen suoritus, sillä hän pelaa ensimmäistä kauttaan European Tourilla.

Hienon suomalaismenestyksen Omanin kisassa täydensi jaetulle 4. sijalle yltänyt Mikko Korhonen (-11). Kalle Samooja puolestaan oli jaetulla 30. sijalla tuloksellaan -5. Kisan koko tuloslistan voit tsekata European Tourin sivuilla.

Näin komeaan tyyliin Sami Välimäki pakotti kisan jatkoväylille:

Ja voittoputin mallia:


Pelaajat: ,