Sami Välimäki suoritti kelpo tavalla olympiagolfissa – bogie-putki pilasi Kalle Samoojan kierroksen

Kalle Samooja

Sami Välimäki suoritti miesten olympiagolfin avauskierroksen kunnialla, mutta Kalle Samoojalla oli huomattavasti vaikeampaa.

Välimäki pelasi kierroksen tulokseen -1 ja hän löytyy avauspäivän jälkeen 60 miehen listan puolivälistä, jaetulta 30. sijalta. Eroa mitalisijoihin on viiden lyönnin verran, ja kympin sakkiin puolestaan vain muutama lyönti.

– Alku oli jees, nautin pelaamisesta. Välissä vähän tökki, rytmin kanssa oli ongelmia mutta sain siitä lopussa taas kiinni. Haetaan tämän päivän onnistumisista voimaa huomiseen”, hyväntuulinen Välimäki summasi avauskierrostaan Golfliiton tiedotteessa.

Kalle Samoojalla sen sijaan oli synkempi päivä. Mies aloitti kisan hyvin ja kahdeksan väylän jälkeen tuloskortissa oli yhden bogien seuraksi kaksi birdietä. Sitten turkulaiselle koitti kuitenkin synkkä vaihe, kun väyliltä 9-12 oli jokaiselta tuloksena bogie, mikä pudotti Samoojan tuloslistan viimeiselle sijalle.

Vielä – ihan kirjaimellisesti – “synkemmäksi” Samoojan torstaipuhde muodostui juuri ennen viimeistä väylää, kun taivaalle kerääntyneistä pilvistä alkoi kuulua jyrinää ja peli päätettiin turvallisuussyistä keskeyttää. Kierrosta on tarkoitus jatkaa vielä torstaina. Samoojan osalta peli jatkuu jumbosijalta tuloksessa +4.

Tsekkaa myös: Suomalaisurheilijoiden ohjelma Tokion olympialaisissa / Opas olympialaisten tv-lähetyksiin