Video: Sami Kapanen jäi hirmutaklauksen alle – NHL-selostaja muisteli ottelua: ”Yksi hulluimmista tapahtumasarjoista”

Sami Kapanen

Philadelphia Flyersissa huiman uran luonut Sami Kapanen oli mukana yhdessä tapahtumasarjassa, jota muistellaan vielä 16 vuotta myöhemminkin.

Toronto Maple Leafs ja Philadelphia Flyers kohtasivat konferenssin välierissä vuonna 2004. Ottelu oli katkolla kuudennessa pelissä Flyersille, joka johti ottelusarjaa 3-2. Toronto pääsi kuitenkin kotiyleisön edessä hakemaan tasoitusta ottelusarjalle.

Ottelun varsinainen peliaika päättyi lukemiin 2-2, joten edessä oli kutkuttava jatkoaika. Tuo jatkoaika painuu historiaan, sillä draamankaari oli suorastaan jäätävä.

Kaikki suomalaiset lätkäfanit varmasti muistavat hetken, kun Toronton Darcy Tucker jyräsi Sami Kapasen täysin levyiksi ja suomalaishyökkääjä ei meinannut millään löytää takaisin vaihtoaitioon. Tuon niitin on varmasti nähnyt moni nuorempikin lätkäfani, sillä taklaus pyörii tasaisin väliajoin netin puolella.

Tuckerin taklaus sytytti torontolaisen kiekkoyleisön jäätävään meluun, kunnes edessä oli pudotus korkealta ja kovaa. Nimittäin Jeremy Roenick pääsi ylivoimahyökkäykseen eikä hyökkääjä epäonnistunut, vaan latasi kiekon tarkasti maaliin. Näin ollen Flyers eteni konferenssifinaaleihin voitoin 4-2.

Flyersin pelejä vuosikaudet selostanut Jim Jackson muisteli Twitterissä vuosipäivän kunniaksi tapahtumasarjaa, joka on piirtynyt miehen mieliin ikuisiksi ajoiksi.

– Tässä se on. Fantastinen päätös Philadelphian ja Toronton pudotuspelisarjalle 15 vuotta sitten. Tämä on yksi hulluimmista tapahtumasarjoista ajaltani Flyersista. Ei ollut paljon ääntä jäljellä, kun voittomaali tehtiin, Jackson totesi Twitter-päivityksensä yhteydessä.

Sami Kapanen oli osallisena ikimuistoisessa tapahtumaketjussa

Jos video ei näy, niin voit katsoa sen Twitteristä!


Pelaajat:
Joukkueet: ,