Sami Kapanen luopuu KalPan omistajuudesta – Kimmo Timonen yksi uusista osakkaista

Sami Kapanen / Pallomeri.net

KalPa tiedottaa, että Sami Kapanen on luopunut seuran omistajuudesta. Kapanen myi osuutensa savolaisvaikuttajista koostuvalle Savonmaan Puolesta Oy:lle.

KalPa tiedottaa, että seuran pääomistaja vaihtuu. Sami Kapanen on myynyt KalPa Hockey Oy:n omistuksensa joukolle maakunnallisia vaikuttajia, jotka omistavat jatkossa KalPan osake-ja äänienemmistön tätä tarkoitusta varten perustetun Savonmaan Puolesta Oy:n kautta.

Yhtiön osakasjoukko koostuu pääosin maakunnallisista yrittäjistä, mutta mukana on myös jääkiekkokuvioista hyvin tuttuja hahmoja. 11 hengen osakasjoukosta löytyy mm. KHL-pelaaja Teemu Hartikainen, KalPan nykyinen toimitusjohtaja Toni Saksman sekä NHL-legenda Kimmo Timonen.

– Alkuperäinen ajatus KalPan omistukseen lähtiessäni oli turvata Kuopion kiekkoilun jatkuvuus ja palauttaminen Liiga-tasolle. Nyt vajaa kaksi vuosikymmentä myöhemmin voi mielestäni sanoa sen toteutuneen onnistuneesti. Itse olen saanut KalPalta paljon, enemmän kuin osasin kuvitella vuosituhannen alussa pohtiessani päätöstä sijoittaa KalPaan, Kapanen kommentoi kauppaa seuran tiedotteessa.

Mainos alkaa

– Kauppa tehtiin Samin aloitteesta. Uskon että puhun kaikkien osakkaiden puolesta kun sanon, että meistä olisi ollut erittäin hyvä ratkaisu jos Sami olisi jatkanut edelleen KalPan pääomistajana. Mutta kun Sami oli päättänyt yhtiöstä luopua, niin juoksimme tämän porukan kasaan yhdessä Markus Pohjosen kanssa ja oli hienoa huomata miten suurin osa kontaktoiduista oli valmis lähtemään mukaan tähän projektiin, josta ei ole euroakaan odotettavissa takaisin, ainoastaan hyvää mieltä, KalPa Hockey Oy:n hallituksen puheenjohtaja Mika Sutinen toteaa tiedotteessa.

Ryhmittymän yhtenä tausta-ajatuksena on, että ryhmä pyrkii ideoimaan seuralle uusia tulonlähteitä. Savonmaan Puolesta Oy:n hallituksen puheenjohtajaksi osakkaat ovat valinneet Markus Pohjosen.

– Kun Sami tiedusteli halukkuuttani laajentaa omistustani yhtiössä, tuli minulle heti mieleen, että voisiko tällainen laajempi omistajuus olla mahdollista. Soitto Mika Sutiselle vahvisti ajatustani että lähdetään yrittämään tällaisen porukan kasaamista. Lähes kaikki olivat heti valmiita ja innolla lähdössä mukaan. KalPa ja Savo kotimaakuntana on antanut meille niin paljon, että nyt on meidän vuoro antaa takaisin, Pohjonen kertoo.

Savonmaan Puolesta Oy:n osakkaat:

Teemu Hartikainen
Mikko Isotalo
Markus Pohjonen
Toni Saksman
Mika Sutinen
Kimmo Timonen
Pasi Toppari
Mika Tossavainen
Oskari Tuhkanen
Teemu Vepsäläinen
Jarmo Vidgren

Lue myös: IS: Jukka Jalonen ottaa kantaa harjoittelukohuun – ”Tällä hetkellä pitäisi harjoitella yksin”


Joukkueet: