400m maailmanmestari selitti testivälttelynsä vahingoksi – tapausta tutkiva AIU latasi heti vastapallon

Salwa Eid Naser 400m maailmanmestari 2019 AIU / Pallomeri.net

400 metrin hallitseva maailmanmestari Salwa Eid Naser selitti dopingtestien välttelyään vahinkoina, mutta juttua tutkiva AIU ei ostanut tarinaa alkuunkaan.

Yleisurheilun eettisyyttä valvova Athletic Integrity Unit tiedotti viime perjantaina, että hallitseva naisten 400 metrin maailmanmestari Salwa Eid Naser on asetettu kilpailukieltoon.

AIU:n mukaan Naser pakoili dopingtestaajia ilmoittamalla heille olinpaikan, jossa ei kuitenkaan testihetkellä ollut. Naser selitti viikonloppuna Instagram-tilillään, että kyse on vahingosta.

–  Olen vain missannut kolme dopingtestiä, mikä on normaalia. Sitä sattuu. Niin voi käydä kenelle tahansa. En halua, että ihmiset hämääntyvät tästä kaikesta, koska en ikinä huijaisi, Naser selitti.

Mainos alkaa

Kommentit asettuivat nopeasti varsin erikoiseen valoon, sillä AIU laittoi Naserin julkaisuista kuultuaan ulos oman tiedotteensa, joka paljasti, että kyse onkin neljästä testistä.

– Naserin olinpaikkaan liittyvä tutkinta oli käynnissä jo Dohan MM-kisojen aikana, mutta hän ei ollut tuolloin väliaikaisessa kilpailukiellossa. Tutkinnan johtopäätösten ja neljännen olinpaikkatietorikkomuksen jälkeen tammikuussa 2020 Naserille kerrottiin syytöksistä, joiden seurauksena hän on väliaikaisessa kilpailukiellossa. Tutkinta on kesken, eikä AIU kommentoi tässä vaiheessa enempääm, AIU toteaa lausunnossaan.

Naser hämmästytti viime syksynä Dohan MM-kisoissa voittamalla 400 metrin maailmanmestaruuden ajalla 48,14. Kyseessä on kaikkien aikojen kolmanneksi kovin tulos.