Erotuomaria salibandyn alasarjassa lyönyt asetettiin pitkään pelikieltoon – pelikelpoinen vasta kesällä 2025

Krister Savonen Classic salibandyn Salibandyliigan televisiointi Salibandyliiga superfinaali classic salibandyliitto kilpailukielto superfinaali pudotuspelit salibandyliigan suomi mm-puolivälierä tanska salibandyn mm-kisat pallomeri.net

Salibandyn alasarjassa nähtiin kuohuttanut tilanne, kun Steelers II:n pelaaja sekosi totaalisesti kesken ottelun.

Steelers II:n ja KalvKe II:n välinen ottelu 7. tammikuuta sai todella ikävän käänteen päätöserässä, kun Steelers-pelaaja sekosi totaalisesti. Hän nappasi ensiksi käytös- ja pelirangaistukset teoistaan, mutta pahemmat temput olivat vasta tulossa. Seuraavaksi pelaaja hyökkäsi väkivaltaisesti erotuomarin kimppuun.

– Salibandyliiton kurinpitovaliokunta katsoo päätöksessään näytetyksi, että Steelers II:n pelaaja on – saatuaan ensin käytösrangaistuksen, sitten pelirangaistuksen ja tästä tuohtuneena lyönyt ottelun toista erotuomaria tahallisesti kyynärpäällään kasvoihin aiheuttaen kipua, huulen halkeamisen ja hampaan lohkeamisen – käyttäytynyt vaarallisesti ja epäurheilijamaisesti (KilpS 62 § 3) sekä puuttunut erotuomarin fyysiseen koskemattomuuteen ja syyllistynyt erotuomarin uhkaamiseen (KilpS 62 § 4) tavalla, joka muodostaa perusteen tuntuvalle jälkikäteiselle lisärangaistukselle, kurinpitotiedotteessa todetaan.

Kurinpitovaliokunta antoi aivan ansaitusti massiivisen pelikiellon, sillä Steelers II:n pelaaja asetettiin pannaan 30.6.2025 asti.

– Tällaiset tapaukset ovat erittäin valitettavia, mutta onneksi samalla erittäin harvinaisia. Tullessaan ilmi, näihin on puututtava kovalla kädellä ja käytettävä kurinpidon sanktioskaalan kovinta päätä, muistuttaa toiminnanjohtaja Pekka Ilmivalta tiedotteessa.