Pelicansin Saku Salminen istuu loppukauden katsomossa – Liiga antoi törkeästä lanauksesta neljän ottelun pelikiellon

Saku Salminen Pelicans

Liigakevään puhuttanein tilanne johti kovaan sanktioon. Pelicansin Saku Salminen katsoo finaalit loppuun katsomon puolelta.

Liigan kolmannessa finaaliottelussa nähtiin taatusti tämän playoff-kevään toistaiseksi kohahduttavin tilanne, kun Tapparan maalivahti Christian Heljanko jäi aivan täysin Pelicansin Saku Salmisen jyrän alle ottelun kolmannessa erässä.

Salminen ajettiin suihkuun videotarkistuksen jälkeen, mutta Heljanko ei kovasta tärskystä huolimatta loukkaantunut tilanteessa, vaan pystyi jatkamaan peliä. Liiga tiedotti myöhään illalla ottelun jälkeen, että tilanne etenisi kurinpitokäsittelyyn. Noin vuorokautta myöhemmin tuli myös päätös.

Mainos alkaa:

Salmisen kausi päättyi tähän taklaukseen, sillä hänelle tuomittiin neljän ottelun pelikielto. Näin ollen vaikka finaalisarjassa pelattaisiin täydet seitsemän peliä, ei Salmisella niihin ole asiaa kuin katsojana. Jos sarja päättyy alle seitsemässä pelissä, niin pelikieltoa jää kärsittäväksi myös ensi kauden puolelle.

Kurinpitopäätöksessä todetaan, että rangaistusta harkitessaan Liigan kurinpitodelegaatio otti huomioon sekä sen, ettei Salminen suorittanut kontaktia aivan täydellä vauhdilla sekä sen, ettei Heljanko loukkaantunut, mutta silti tempusta tuli neljän ottelun mittainen kakku. Tuomio on pudotuspeleissä annetuksi pelikielloksi harvinaisen kova, joten delegaatio selvästi piti Salmisen tekoa varsin törkeänä.

Pelicansin Saku Salminen päätti kautensa tähän rumaan taklaukseen:

Katso myös: Pikkuleijonat aloitti voitolla – Latvia sai lopussa mahdollisuuden, kun Aatos Koivu ajettiin ulos


Joukkueet: