Leijonilla kävi valtava tuuri – tuomarit myönsivät USA:n valmentajalle, että Saku Mäenalanen olisi pitänyt ajaa ulos

Saku Mäenalanen Leijonat

Leijonat voitti USA:n kolmannessa pelissään selvästi, mutta tuuriakin oli matkassa, sillä Saku Mäenalanen olisi pitänyt ajaa pelistä ulos.

Suomi voitti USA:n maalein 4-1 maanantai-illan huippukamppailussa ja Leijonat rankaisi armotta USA:n omista hölmöilyistä, mutta tuuriakin oli kosolti matkassa.

Siinä missä Suomi painoi toisen ja kolmannen maalinsa USA:n saamasta ulosajosta tulleen viiden minuutin rangaistuksen aikana, niin USA:n olisi pitänyt saada vastaava mahdollisuus kolmanteen erään.

Aivan toisen erän lopussa Saku Mäenalanen näet antoi USA:n pelaajalle todella ruman taklauksen, jonka ansiosta tämä lensi pää edellä laitaa päin. Mäenalanen sai tilanteesta vain kahden minuutin rangaistuksen ja tuomio vaikutti heti tuoreeltaan selvältä tuomarivirheeltä. Näin myös kävi ja USA:n päävalmentaja David Quinn kertoi ottelun jälkeen keskustelleensa asiasta tuomariston kanssa.

– Tuomarit pyysivät anteeksi. He sanoivat, että taklauksesta olisi pitänyt tuomita viisiminuuttinen. Arvostan, että he myönsivät sen, Quinn totesi medialle.

On vielä epäselvää ottaako kisojen kurinpitäjät Mäenalasen tapauksen syyniin jälkikäteen, joten viimeistä sanaa asiasta ei ole välttämättä vielä kuultu. Leijonien kisaurakka jatkuu keskiviikkona, jolloin Suomi kohtaa Ruotsin klo 20:20 alkavassa ottelussa.

Tuomaristo myönsi jälkikäteen, että Saku Mäenalanen olisi ansainnut ulosajon tästä töötistä:

https://twitter.com/HockeyNewsHub/status/1526276609212403714

Katso myös: Leijonat vakuuttavaan voittoon – kurittomat jenkit saivat ison opetuksen


Pelaajat:
Joukkueet: