Der Spiegel: Saksan MM-kisajoukkueessa kuohui – osaa haukuttiin lakuiksi

Der Spiegel: Saksan MM-kisajoukkueessa kuohui – osaa haukuttiin lakuiksi

Saksalaislehti Der Spiegel on tehnyt kovan paljastuksen Saksan MM-kisajoukkueesta, sillä sen mukaan joukkueessa kuohui isosti kesken turnauksen.

Der Spiegelin mukaan Mats Hummels ja Thomas Müller olisivat nimittäneet joukkueessa pelanneita Jerome Boatengia, Mesut Öziliä ja Ilkay Gündogania lakuiksi. Syynä tähän olisi ollut kolmikon maahanmuuttajatausta.

Lehden mukaan saksalaispelaajat eivät olisi jääneet tilanteessa hiljaisiksi, vaan kolmikon kerrotaan haukkuneen Hummelsia ja Mülleriä perunoiksi. Kyseistä nimitystä on käytetään Saksassa haukkumasanana maahanmuuttajataustaisista ihmisistä.

Saksan MM-kisat ovat aiheuttaneet maassa valtavan jälkipyykin, sillä maa jäi katastrofaalisesti alkulohkoon. Joukkueen tähtipelaajiin kuulunut Mesut Özil antoi palaa turnauksen jälkeen, sillä Arsenal-pelaaja ilmoitti lopettavansa maajoukkueuransa. Tämän lisäksi keskikenttäpelaaja haukkui myös Saksan jalkapalloliiton puheenjohtajan Reinhard Grindelin.

– Olen Grindelin ja hänen kannattajiensa silmissä saksalainen kun me voitamme, mutta maahanmuuttaja kun me häviämme, koko elämänsä Saksassa asunut Özil sanoi.

Asiasta uutisoi suomeksi muun muassa MTV Sport

Jaa tämä:Aiheeseen liittyvät julkaisut