Video: Saksa jysäytti yllätyspaukun ja menee välieriin – Sveitsi nurin huumaavan upealla Foppa-rankkarilla

USA Saksa pudotti Sveitsin mm 2021 / Pallomeri.net

MM-kisojen yllätystulokset saivat jatkoa, kun Saksa tiputti Sveitsin ja kairasi itsensä välieriin ensimmäistä kertaa 11 vuoteen.

Saksa pamautti melkoisen pommin, kun maan kiekkojoukkue etenee ensimmäistä kertaa välieriin sitten vuoden 2010 kotikisojen. Puolivälieräottelussa kaatui Sveitsi, joka johti ottelua pitkään, mutta ei pystynyt lopulta kairaamaan pelistä suotuisaa tulosta.

Saksa nimittäin nousi dramaattisesti tasoihin vain 43 sekuntia ennen varsinaisen peliajan loppua. Jatkoajalla molemmissa päissä oli tilanteita, mutta 10 minuutin siivukaan ei tuonut ratkaisua, vaikka jatkoaika pelattiin kolmella kolmea vastaan.

Rangaistuslaukauskilpailussa puolestaan nähtiin enemmän torjuntoja kuin maaleja ja ratkaisu saatiin vasta viidennellä ja viimeisellä varsinaisella kierroksella.

Kun Sveitsin viimeinen laukoja epäonnistui, niin ratkaisun avaimet lyötiin Saksan Marcel Noebelsin kouraan. Noebels toimitti. Hän nimittäin uitti voittomaalin jäänviileästi niin sanottulla Foppa-rankkarilla, eli Peter Forsbergin tunnetuksi tekemällä yhden käden uitolla.

Saksa joutuu odottelemaan iltapelien tuloksia saadakseen tietää vastustajansa, mutta se on selvää, miten vastustaja määräytyy. Jos Venäjä voittaa Kanadan, niin silloin Saksa kohtaa USA:n. Jos taas Kanada voittaa, niin silloin Saksa kohtaa Suomi-Tshekki -ottelun voittajan.

Saksa etenee 11 vuoden tauon jälkeen välieriin Marcel Noebelsin Foppa-rankkarilla:

Katso myös: Video: NHL-selostaja Antti Mäkinen lunasti lupauksensa – käveli takaperin Tampereen keskustan ympäri hölmön vedonlyönnin takia


Joukkueet: ,