Video: Alasarjapeli päättyi 37-0 koronapelon takia – hävinnyt joukkue ”pelasi” minimimiehistöllä turvavälejä noudattaen

Saksan alasarjapeli 37-0 / Pallomeri.net

Saksassa ”pelattu” alasarjapeli muuttui täydelliseksi farssiksi, kun koronaa pelännyt joukkue vältteli sakkoja ja otti turpaan 37-0.

Saksassa koettiin todellinen korona-ajan ilmentymä, kun alasarjapeli päättyi peräti 37-0. Saksan 11. sarjatasolla pelattu paikallisderby SG Ripdorf/Molzen II:n ja Holdenstedtin välillä muuttui täydelliseksi farssiksi, koska Ripdorfin pelaajat eivät kokeneet ottelua turvalliseksi, mutta seura halusi välttää luovuttamisesta tulevat sakot.

Taustalla oli Holdenstedtin pelaajan altistuminen koronavirukselle edellisessä ottelussa. Koko joukkueen testitulokset olivat negatiivisia, mutta Ripdorfin pelaajat olivat siitä huolimatta haluttomia pelaamaan ja pyysivät ottelun siirtämistä. Holdenstedt kieltäytyi, joten ottelu oli pelattava, sillä Ripdorf ei halunnut ottaa kontolleen 200 euron sakkoa.

Ripdorf laittoi kentälle minimäärän, eli seitsemän pelaajaa, jotka ilmoittautuivat vapaaehtoisesti menevänsä kentälle. Kentällä ollessaan Ripdorfin pelaajat välttelivät kamppailutilanteita ja pitivät huolta koronarajoitusten mukaisista turvaväleistä, joten suurimman osan ajasta he vain luopuivat pallosta ja Holdenstedt kävi räiskimässä maaleja kuin liukuhihnalta.

Mainos alkaa

Ripdorfin seurajohtoon kuuluva Patrick Ristow kertoi ESPN:lle antamassaan haastattelussa, että vaikka sakko kuulostaa pieneltä, niin raha on iso Ripdorfin kaltaiselle seuralle etenkin korona-aikana.

– Yritimme siirtää ottelua, mutta Holdenstedt halusi pelata. Kun ottelu alkoi, yksi pelaajistamme syötti pallon vastustajalla ja joukkueemme käveli sivurajalla. Holdenstedtin pelaajat eivät ymmärtäneet miksi teimme näin, mutta emme halunneet ottaa minkäänlaisia riskejä. Ottelun loppuajaksi pelaajamme palasivat kentällä, mutta he käytännössä vain seisoivat kentällä. Ei tähän ollut mitään täydellistä ratkaisua. Tämä oli valitsemamme tapa. Emme toivoneet Holdenstedtille mitään pahaa, Ristow kertasi tapahtumia.

Alasarjapeli meni aivan farssiksi koronapelon ja sakkojen välttelyn vuoksi:

Tsekkaa myös: Barcelona yhä myrskyn silmässä – johtokunta joutuu epäluottamusäänestykseen, ex-valmentaja haastoi oikeuteen