Video: Valitus ei mennyt läpi – HIFK:n Sakari Mattilan naurettava punainen kortti jäi voimaan

sakari mattilan punainen kortti hifk - pallomeri.net

Sakari Mattilan SJK:ta vastaan saama punainen kortti jää voimaan, vaikka HIFK teki hyvin kyseenalaisesta ulosajosta valituksen. Tämä tarkoittaa samalla sitä, että Mattilan saama kahden ottelun pelikielto jää voimaan.

Tilanne tapahtui aivan ottelun loppuhetkillä. Mattila sai pallon keskikentällä, ja samalla hän sai myös SJK-pakki Murilon kimppuunsa. Murilo roikkui HIFK-pelurissa kiinni ja onnistui kaatamaan sekä itsensä että Mattilan.

Mattila suivaantui tästä ja töytäisi Muriloa molempien ollessa maassa. Murilo käytti tilaisuutensa sikamaisesti ja alkoi sätkimään sekä kierimään esittäen teatraalisesti, että Mattila olisi lyönyt häntä.

Tuomari näytti Mattilalle suoraa punaista ja tälle tuomittiin kahden ottelun pelikielto, josta HIFK valitti. Palloliiton kurinpito päätti, että ”tulkinnanvaraisesta tilanteesta” annettua rangaistusta on vaikea lähteä kumoamaan täysin vedenpitävästi, joten HIFK:n valitus hylättiin.

Mainos alkaa

Helsinkiläisseura ilmaisi omassa tiedotteessaan pettymyksensä Palloliiton päätökseen.

– HIFK pysyy edelleen kannassaan, jonka mukaan suora punainen kortti kyseisestä kamppailutilanteesta on kohtuuton tuomio. Joukkue menettää nyt tärkeän pelaajan kahdessa seuraavassa ottelussa, jotka ovat suuressa roolissa kauden ratkaisuhetkillä. Lisäksi seura toteaa, että tämäntyyppiset päätökset ovat omiaan lisäämään filmaamista ja tuomareiden työskentelyyn vaikuttamista otteluiden aikana.

Sakari Mattilan punainen kortti:

Lue myös: TPS:llä koronatartunta – koko joukkue karanteeniin 14 päiväksi