Ruotsalaislehdet tylyttävät Tre Kronoria – tässä vielä Sakari Mannisen voittomaali!

Sakari Mannisen voittomaali mm-kisat

“Suomen liigajoukkue kaatoi Ruotsin NHL-ryhmän”. Näin kuvailivat ruotsalaislehdet MM-kisojen puolivälierässä torstai-iltana tullutta shokkitappiota.

Kaikki näytti Ruotsin kannalta hyvältä, kun joukkue eteni toisen erän alkajaisiksi Elias Petterssonin komealla osumalla jo 3-1-johtoon. Suomi taisteli pelin tasoihin, mutta Ruotsi meni vielä kertaalleen johtoon.

Marko “Mörkö” Anttila onnistui kuitenkin survomaan pelin 4-4:ään puolisentoista minuuttia ennen päätössummeria ja edettiin jatkoajalle. Sitä oli takana vajaat pari minuuttia, kun Sakari Mannisen täydellinen rannelaukaus upposi ohi Henrik Lundqvistin ja Tre Kronorin tähtisikermän kisat tulivat päätökseensä.

– Ei tule juhlia Kungsträdgårdenissa tällä kertaa. Ei tule vastaanottokomiteaa Arlandaan. On vain suuri tyhjyys, kirjoittaa Aftonbladetin toimittaja Mats Wennerholm kolumnissaan.

Wennerholmin mukaan Anttilan, Kaapo Kakon ja 36-vuotiaan MM-debytantti Kristian Kuuselan kaltaiset pelaajat ovat kirjoittaneet nimensä suomalaiseen jääkiekkohistoriaan.

– Historiaa teki myös Ruotsin maajoukkue, mutta aivan eri tavalla.

Ruotsissa järkytti myös se, että Suomi ei suinkaan voittanut onnella vaan oli kentällä aidosti parempi joukkue. Tämä siitäkin huolimatta, että Tre Kronorin joukkueessa oli 21 NHL-pelaajaa ja vastassa oli 18 MM-ensikertalaisen Suomi.

– Ei tarvitse hävetä, jos on tehnyt parhaansa ja häviää silti. Myös sellaista sattuu, että saa joukkueesta parhaat tehot irti, mutta häviää silti. Mutta jos häviää selvästi paremmalla joukkueella, tapahtunutta on vaikea kuvata muuksi kuin fiaskoksi, Expressenin Magnus Nyström tylytti.

Tsekkaa myös: MM-kisat: Puolivälieräpäivän tivolissa riitti kieputtimia joka lähtöön!

Sakari Mannisen voittomaali:

Video alkaa jatkoaikamaalista, mutta kelaamalla alkuun voit katsella koko matsin parhaat palat.

Jos yllä oleva video ei näy, voit katsoa sen IIHF:n YouTubessa.


Pelaajat:
Joukkueet: ,