Video: SaiPan NHL-pakki ajettiin suihkuun – ylireagoiko tuomari?

SaiPan Jacob Moverare / Pallomeri.net

SaiPan NHL-vahvistus Jacob Moverare päätti liigadebyyttinsä ulosajoon, mutta oliko Moveraren rike sen arvoinen?

Liigan perjantain kierroksella Ilves isännöi SaiPaa ja kairasi ottelusta kotivoiton maalein 2-1. Ottelun puhuttavin hetki nähtiin, kun kolmatta erää oli pelattu 8 minuuttia.

Ilveksen Eemeli Suomi lähti nostamaan hyökkäystä oikean laidan kautta ja SaiPan NHL-vahvistus Jacob Moverare tuli häntä pysäyttämään. Moverare yritti jysäyttää avojään taklauksen Suomeen, mutta ajoi kropasta ohi ja osui polvellaan Suomea jalkaan lennättäen tämän jäähän.

Moverare nosti välittömästi kätensä virheen merkiksi pystyyn, ennen kuin Ilveksen pelaajat kävivät hänen kimppuunsa. Suomi ei loukkaantunut tilanteessa. Moverare sai tilanteesta 5+20 minuutin rangaistuksen polvitaklauksesta, joten hänen liigadebyyttinsä päättyi ennenaikaisesti.

Mainos alkaa

Tuomio herätti keskustelua ja etenkin SaiPan päävalmentaja Tero Lehterä oli mediassa sitä mieltä, että tuomarit tekivät virheen ajaessaan Moveraren ulos. Tilanne kiistatta jättää kosolti tulkinnan varaa, sillä vaikka Moverare ojentaakin jalkaansa ennen taklausta, sen voi nähdä joko polvitaklauksena tai liikkeenä, jolla hän pyrkii kääntymään Suomen luistelulinjalla.

Asiaa ei varsinaisesti helpota sääntöpykälän jättämä tulkinnanvara, sillä sääntö 152 määrittää polvitaklauksen seuraavasti:

– Pelaaja ojentaa polveaan tarkoituksenaan osua vastustajaan.

Lopullisen tulkinnan tekeminen jää nyt kurinpidon heiniksi, mutta videon perusteella on hankala tehdä yksiselitteistä tulkintaa suuntaan tai toiseen siitä, että mikä oli Moveraren tarkoitus.

SaiPan Jacob Moverare ajettiin ulos tästä taklauksesta:

Katso myös: Video: Anton Lundell painoi huikean ulkosyrjä-osuman Liigan avauskierroksella


Joukkueet: