SaiPa joutui turvautumaan kovaan ratkaisuun – valmentajat lomautettiin ja pelaajien palkkoja leikattiin

Kärpät-SaiPa / Pallomeri.net

SaiPa on joutunut tekemään kovia sopeuttamistoimia. Yt-kierroksen päätteeksi seura teki lomautuksia ja leikkasi pelaajien palkkoja.

SaiPan taustayhtiö Liiga-SaiPa Oy:n yt-neuvottelut on saatu päätökseen lauantaina. Seuran tiedotteen mukaan neuvottelujen perusteet liittyvät koronaviruspandemian aiheuttamiin taloudellisesti merkittäviin tulojen menetyksiin ja maksukyvyn oleelliseen heikentymiseen.

SaiPan ottelutuotot ovat jääneet merkittävästi budjetoidusta. Kuuden kotiottelun tuotot ovat yli 200 000€ pienemmät edelliseen kauteen verrattuna.

Seura kertoo, että Pelaajat ovat sitoutuneet yhdessä sovittuihin palkanalennuksiin vuoden 2020 loppuun asti. Tilannetta tarkastellaan myöhemmin uudelleen vallitsevat olosuhteet ja mahdolliset tulonmenetykset huomioiden.

– Olemme tyytyväisiä, että meidän ei tässä vaiheessa tarvinnut luopua pelaajista, vaan pääsimme sopuun marras-joulukuun palkkojen leikkauksesta. Yhtiössämme valtaosa menoista ovat palkkakuluja ja niissä pelaajat ovat merkittävässä osassa, toimitusjohtaja Jussi Markkanen kommentoi seuran tiedotteessa.

Yhtiön ei tarvinnut toteuttaa irtisanomisia. Riittäviä säästöjä ei kuitenkaan saatu aikaan pelkillä palkkaleikkauksilla, joten Liiga-SaiPa Oy:n hallituksen päätöksellä SaiPan valmennusta kevennetään. Edustusjoukkueen valmennus ja urheilujohto lomautetaan kokonaisuudessaan. Joulukuun loppuun asti kestävät lomautukset koskevat viittä henkilöä.

Liigajoukkueen valmennuksesta vastaa lomautuksen aikana U20-joukkueen päävalmentaja Ville Hämäläinen, apuvalmentajana toimii SaiPan myyntineuvottelija ja prospektiryhmän tukihenkilö Ville Koho.

Toimitusjohtaja Markkanen toimii oman toimensa ohella valmennuksen apuna ja vastaa urheilujohtajan tehtävistä. U20-joukkueen valmennuksesta vastaa joukkueen apuvalmentaja Jouko Viljakainen.

– Valitettavasti pelkät palkanleikkaukset eivät tuottaneet riittävää säästöä, vaan jouduimme turvautumaan lomautuksiin. Haluamme pitää yhtiön hengissä ja samalla myös pyrimme säilyttämään uskottavuuden ja kilpailukyvyn, kiitos henkilökunnallemme ymmärryksestä, Markkanen kommentoi.

SaiPa pelaa uuden valmennuksensa alaisuudessa ensimmäisen kerran tiistaina 10.11. kun kotiottelussa vastaan asettuu KalPa.

Tsekkaa myös: Video: Canucks-lupaus Vasili Podkolzin kynäsi Venäjälle voiton – vei Ruotsin veskarin aivan


Joukkueet: