SaiPa julkisti oman vastineensa kohuun – ”Tarkoituksena oli vahvistaa tietoisuutta ryhmässä”

SaiPa julkisti oman vastineensa kohuun – ”Tarkoituksena oli vahvistaa tietoisuutta ryhmässä”

Iltalehti uutisoi, että SaiPan valmennus jakoi pelaajilleen kyselyn, jossa pyydettiin kategorisoimaan pelaajia. SaiPa julkaisi vastineensa uutiseen.

Iltalehti uutisoi torstaina SaiPan päävalmentaja Tero Lehterä oli taannoin jakanut pelaajille paperilaput, joihin jokaisen pelaajan piti kategorisoida joukkueen muut pelaajat seuraavin kategorioihin: ”luottopelaajat”, ”ratkaisijat”, ”henkiset johtajat”, ”syövät”. Iltalehden mukaan kaksi SaiPan kapteeniston jäsentä, Teemu Ramstedt ja John Persson keräsivät laput takaisin ja repivät ne.

SaiPa julkaisi oman vastineensa muutamaa tuntia myöhemmin.

– SaiPan joukkue matkusti torstaina 2.1.2020 bussilla vieraskiertueelle Vaasaan. SaiPan apuvalmentaja Tuomo Ropo piti joukkueelle palaverin, jonka tarkoituksena oli vahvistaa tietoisuutta ryhmässä vallitsevista rooleista. Päävalmentaja Lehterä oli tietoinen toimintamallista ja sen tavoitteista. Palaverilla oli hänen hyväksyntänsä, SaiPan tiedotteessa kerrotaan.

Joukkueen pelaajille jaettiin bussissa täytettäväksi paperi, johon oli merkitty joukkueen roolit. Pelaajia pyydettiin anonyymisti merkitsemään itsensä ja kanssapelaajan pelinumero roolien kohdalle. Rooleja olivat ”ydinpelaaja”, ”luotettava pelaaja”, ”valikoiva pelaaja”, ”negatiivinen/ulkopuolinen pelaaja” ja ”myrkyttäjä”.

– Puheessani ja papereita jakaessani painotin positiivisia asioita ja sitä, että toimivassa joukkueessa ei ole henkilöitä, jotka edustavat ryhmän häiriköiviä rooleja. Osalle pelaajista jäi kuitenkin kyselystä negatiivinen tunne. Seuraavalla pysähdyspaikalla joukkueen kapteenisto otti asian esille. Keskustelimme asian kapteeniston kanssa läpi ja päätimme yhteisesti, että kyselyä ei toteuta. Kyselyssä käytetyt termit ”negatiivinen” ja ”myrkyttäjä” olivat minulta selkeästi virhe, apuvalmentaja Ropo jatkaa.

SaiPan kapteeni Elmeri Kaksonen allekirjoittaa tapahtumien kulun.

– Osa pelaajista koki pelaajien jaottelun eri kategorioihin negatiivisesti ja otimme kapteenistossa asian esiin valmennuksen kanssa. Yhdessä päätimme, että toteutamme asian toisella tavalla. Tuomon ja palaverin tarkoitukset ja tavoitteet ovat olleet positiiviset, mutta toteutustapa oli tarpeellista muuttaa. Tämä asia on käsitelty myös koko joukkueen keskuudessa ja keskittymisemme on jo perjantain pelissä, Kaksonen kommentoi tiedotteessa.

Jaa tämä:

Joukkueet:

Aiheeseen liittyvät julkaisut