SaiPa vahvisti huhut todeksi – Pekka Virran sopimus on purettu, Ville Hämäläinen ottaa vetovastuun

Pekka Virta SaiPa

SaiPa vahvisti perjantaina aamulla seuran ympärillä velloneet huhut. Pekka Virta jättää seuran ja Ville Hämäläinen on uusi päävalmentaja.

Lappeenrannan SaiPa vahvisti perjantaiaamuna todeksi huhut, jotka alkoivat levitä torstai-iltana. Seura tiedottaa, SaiPan ja Pekka Virran käymät keskustelut ovat johtaneet siihen, että osapuolet sopivat yhteisymmärryksessä Virran vapauttamisesta päävalmentajan tehtävästä.

Virran ja SaiPan kolmen vuoden sopimuksesta oli toinen kausi menossa. Liiga-SaiPa Oy:n toimitusjohtaja Jussi Markkasen mukaan ratkaisuun päädyttiin tulostavoitteista jäämisen vuoksi.

– Viime kauden alla alkaneessa prosessissa on ollut välitavoitteita tuloksen suhteen ja on täysin selvää, että emme ole päässeet niihin. Olemme yhdessä Pekan ja Liiga-SaiPa Oy:n hallituksen kanssa käymissä hyvissä ja avoimissa keskusteluissa todenneet, että tämä on joukkueelle paras ratkaisu. Meidän näkemyksemme mukaan joukkueemme on parempi kuin mitä tulos nyt näyttää. Molemmilla osapuolilla oli kovat odotukset ja luonnollisesti on suuri pettymys, että emme ole onnistuneet tuloksellisesti, vaikka todella paljon hyviä asioita Pekka onkin SaiPaan tuonut, Markkanen kommentoi seuran tiedotteessa.

Myös Virta itse pääsi ääneen seuran julkaisemassa tiedotteessa.

– Lappeenrantaan tullessani odotusarvot olivat tietysti kovat. Minulla ei ole mitään valittamista yhdenkään ihmisen työpanoksesta. Valmennustiimin ja pelaajien sitoutuminen ja se, miten seura on tukenut ja suhtautunut muutoksiin, on ollut kiitettävää. Palaute on ollut sellaista, että SaiPassa moni asia on mennyt eteenpäin ja asiat ovat paremmin kuin mitä ne olivat aloittaessani. Minulla itselläni on puhdas omatunto siitä, miten itseni laitoin tähän likoon kaikella osaamisella ja kokemuksellani, Virta kommentoi

Sekä Virran että Markkasen mukaan ainoastaan tulos on syynä tähän päätökseen.

– Prosessissa on matkan varrelle asetettu välitavoitteita. Monessa asiassa onnistuttiin, mutta tuloksessa emme onnistuneet. Viikko sitten pelasimme vielä KooKoota vastaan kotona huikean jääkiekko-ottelun, joten ei se tuloskaan kaukana ole. Aikataulu on kuitenkin sellainen, että joukkue tarvitsee nyt uuden lähdön ja mahdollisuuden, kun mitään ei ole vielä menetetty. Joukkueessa on paljon enemmän potentiaalia, kuin mitä tulos näyttää, Virta toteaa.

Nyt päättyvän sopimuksen myötä SaiPalla ei ole tulevalla kaudella palkanmaksuvevoitetta.

– Kolmivuotinen sopimukseni sisälsi myös välietappeja ja kaikesta on keskusteltu avoimesti päivittäin. Sopimuksen mukaisesti, mikäli määrätyt tavoitteet eivät täyty, myöskään tietyt velvoitteet eivät täyty. Luonnollisesti minulle on suuri pettymys ettei menestystä tullut, mutta 35 vuotta jääkiekosta palkkaa saaneena ymmärrän realiteetit. Nyt oli oikea aika tehdä radikaalimpi ratkaisu, jolla tarjotaan joukkueelle työrauha ja uusi alku, Virta sanoo.

SaiPan muu valmennus jatkaa ennallaan. Päävalmentajavastuun ottaa Ville Hämäläinen, joka toimi SaiPan päävalmentajana kaudella 2020-2021 kun Tero Lehterä oli lomautettuna. Apuvalmentajana toimii Santeri Immonen, maalivahtivalmentajana Antti Ore ja fysiikkavalmentajana Antti-Juuso Ropo.

Tsekkaa myös: Patrik Laine kehitti upean hyväntekeväisyyskampanjan – lahjoittaa rahaa jokaisesta pisteestä


Joukkueet: